Økochallenge: Dag 2

Spar på kødet og skån både miljøet og fordøjelsen.

Kød er dyrt i mere end én forstand: Kød fylder meget i madbudgettet, og desuden er det dyrt i naturressourcer at omsætte planter til kød. Mindre kød i madlavningen behøver ikke værre en forringelse – tværtimod. Det handler om at ændre sine vaner og tænke måltidet anderledes, så det ikke altid er kødet, der er omdrejningspunktet.

Økologisk madlavning hviler på tre grundprincipper:

  • Brug kød med omtanke
  • Brug mere frugt og grønt efter sæson
  • Stop madspild

I dag skærer vi ned på kødforbruget på en helt enkel måde – vi fjerner det helt. Vegetariske dage kan nemlig udjævne den merpris, du ellers betaler for de økologiske varer. Opdel eventuelt hverdagene i kød, fisk og vegetardage; eksempelvis to med kød, en med fisk og to med vegetariske retter.

undefined

Find opskriften på lækker vegetar-burger med grønt og guacomole her