Økochallenge: Dag 4

Stram op med en plejende øko-ansigts-rensemaske.

Når du spiser økologisk, får du rene varer uden sminke. Der er for eksempel ikke kunstige sødestoffer i din mad. Der er heller ikke brugt syntetiske farvestoffer for at gøre blommen i dit æg ekstra gul.

Du slipper kort sagt for meget ved at spise økologisk. Men du slipper ikke for at gøre lidt ekstra ud af dig selv i dag, hvor du skal lave en plejende øko-ansigts-rensemaske fra Vølve:

Du behøver ikke Botox, hvis blot du har en banan!

Er du en af dem, der altid ender med at smide den sidste banan ud, fordi den er blevet blød og sort af at ligge for længe? Stop straks! Bananen - særligt de økologiske - er nemlig formidable at bruge som en lækker naturlig ansigtsmaske. Bananen er kendt for at beskytte huden mod frie radikaler og udsætte ældningsprocessen. Samtidig er den smækfuld af gode vitaminer og mineraler.

Her er de aktive ingredienser i banan:

  • Vitamin A reducerer mørke pletter og pigmentpletter.
  • Vitamin B mindsker rynker og fugter huden.
  • Vitamin E bekæmper frie radikaler og beskytter huden mod solens skadelige virkninger. Forebygger og mindsker forekomsten af ​​rynker.
  • Kalium virker opstrammende og tilføjer hud og hudceller masser af fugt.

Sådan gør du

Miks bananen med en skefuld økologisk yoghurt eller andet syrnet mælkeprodukt. Skyr eller græsk youghurt kan også bruges. Yoghurt virker beroligende på stresset hud eller uren hud, da yoghurt er naturlig anti-bakteriel. Bland tilsidst en teske økologisk honning i blandingen. Honning er ekstremt helende på karsprængninger, småsår og skader påført af kulde-, varme- og miljøpåvirkninger.

Sæt din yndlingsmusik på og smør blandingen i ansigtet.

Lad den sidde i 15 minutter, mens du slapper helt af. Rens af med almindeligt lunkent vand. Tør med håndklæde.

Læs flere tips til naturlig hudpleje på Vølves blog: www.voelve.com/blog

 

Læs også: Giftrester i 9 ud af 10 bananer