Øko-karameller

Karamel med appelsin, valnød og chokolade.

Ingredienser

  • 250 g lys rørsukker
  • 50 g valnøddekerner
  • Fintrevet skal fra 2 økologiske appelsiner
  • 100 g mørk chokolade, minimum 70 %

Sådan gør du 

Kom sukkeret på en pande, og lad det smelte, til det er helt flydende og begynder at blive gyldent. Hak valnøddekernerne meget groft.

Fjern panden fra varmen, og kom valnødderne i karamelmassen.

Tilsæt derefter den fintrevne appelsinskal, og rør det ud i karamelmassen.

Hæld derefter hele molevitten ud på bagepapir, og lad det stivne og blive helt koldt. Bræk derefter chokoladen i stykker, og smelt den over et vandbad.

Knæk karamellen i passende stykker, og dyp dem hurtigt i chokoladen, eller brug den smeltede chokolade til at lave mønstre over karamellen med.

Læg stykkerne på bagepapiret, og stil dem koldt. Når chokoladen er stivnet, kan du nyde karamellerne.

Vælg økologiske appelsiner til jul

 

Inspiration, viden og opskrifter til en rigtig økologisk jul