Ris a la mande uden komælk

6 personer

Ingredienser

  • 1 1/2 dl. risengryn
  • 1 l. rismælk
  • 1/4 tsk. salt
  • 1 vaniljestang
  • Rørsukker
  • 1 1/2 dl. mandelfløde
  • Evt. smuttede, hakkede mandler

Sådan gør du

Skrab kornene fra vaniljestangen ud og bland med en smule sukker.

Kog rismælk, risengryn, salt, vaniljekorn og den tomme vaniljestang ved lav varmei ca. 45 minutter til risengrynene er færdigkogte. Rør jævnligt i grøden for at sikre, at den ikke brænder på.

Tilsæt mandelfløde de sidste 5 minutter af kogetiden.

Lad ris a la manden blive kold.

Tilsæt eventuelt smuttede, hakkede mandler og smag til med sukker og vanilje.

 

Inspiration, viden og opskrifter til en rigtig økologisk jul