Salat med æble, mynte og spidskommen

Til 4 personer

Ingredienser

  • 300 g spidskål eller hvidkål
  • 2 avocadoer
  • 1 æble
  • 1 granatæble
  • 6 stilke mynte
  • 4 spsk mandler

Dressing

  • 4 spsk olivenolie
  • 1-2 spsk æblecidereddike
  • Salt og peber

Sådan gør du

Rist mandlerne på en tør varm pande, indtil de begynder at tage farve. Køl dem af og hak dem. Skær spidskål i tynde strimler og kom det i en stor skål. Skær avocadoerne og æblet i tynde både og kom det i skålen. Befri kernerne fra granatæblet og kom dem i salaten sammen med finthakket mynte og de hakkede, ristede mandler.

Rør ingredienserne til dressingen sammen og smag den til. Hæld dressingen over salaten og vend det sammen. Server gerne med det samme.

Et tip til nemt at få kernerne ud af granatæblet

Rids med en urtekniv gennem skindet på granatæblet, som hvis du skulle “tegne” en streg hele vejen rundt om æblet. Vrik de to halvdele fra hinanden. Hold den ene halvdel med skærefladen ned på håndfladen og let spredte fingre. Bank kernerne ud af granatæblet med en grydeske, mens du holder det over en skål, så saften opsamles. Gør tilsvarende med den anden halvdel. Fjern de hvide hinder mellem kernerne, da hinderne er meget bitre.