Øget jordfrugtbarhed og klimatænkning

Besøg Det Samfundsnyttige Landbrug - et projekt der løfter økologien til nye højder

Jordens evne til at binde kulstof og opbygge humus er afgørende for den økologiske landbrugsproduktions succes. En robust jord udpines ikke, og næringsstofferne er tilgængelige for planterne, når jorden er fuld af liv. Dertil kommer, at den robuste jord med høj kulstofbinding gavner klimaindsatsen, som ikke ubegrundet nyder stor bevågenhed. Økologiske landbrug har her et fortrin, som skal udvikles endnu mere.

Økologisk Landsforening ønsker at synliggøre det håndværk, der fremmer denne udvikling.

Kandidaterne i denne kategori er: (klik på navnene for at læse mere)

  • Robust og frugtbar jord - Karl Henning MikkelsenSædskifte, (græs)markpleje, kompost og livgivende præparater har forvandlet Karl Henning Mikkelsens sandede jord til frugtbare marker.
  • Selvforsyning - Steen NørhedeSteen Nørhede eksperimenterer på livet løs. Den frugtbare jord skal kompensere for arealets begrænsede størrelse, og samtidig udvikler han løsninger, der gør ham uafhængig af energi baseret på fossilt input.
  • Holistisk indsats - Almende: Netop nu arbejder Almende med at dokumentere, at det med en målrettet holistisk indsats kan lade sig gøre at øge jordfrugtbarheden og humusindholdet i jorden. Den øgede jordsundhed forventes at øge udbyttet i marken med minimum 30 pct. (denne artikel er først tilgængelig den 22. februar).