Socialt engagement

Der er mange måder, at udvise socialt engagement; men fælles for alle er, at det sociale engagement på denne ene eller anden måde giver gården mulighed for at give et ekstra bidrag til samfundet. De sunde, økologiske produkter fra gården er en basisydelse; men tager man derudover ansvar over for sine medborgere i lokalsamfundet, så er det et engagement ud over det forventelige.

Økologisk Landsforening ønsker at synliggøre initiativer inden for eksempelvis: uddannelse af landbrugselever, beskæftigelsestilbud til mennesker, der har mistet kontakten til arbejdsmarkedet, samarbejde med folkeskoler og sociale institutioner eller gode arbejdsforhold for de ansatte.

Kandidaterne i denne kategori er: (klik på navnene for at læse mere)

  • Stor rummelighed - Bakkedalen: På Bakkedalen er dørene åbne, og alle glider ind i familiens hverdagsliv, nogle gengælder gæstfriheden med arbejde, andre regenererer efter sygdom.
  • Arbejdspladser til de udfordrede - Sølager VærkstederSølager Værksteder er en social institution, hvor det økologiske landbrug aktivt inddrages i at skabe arbejdstilbud til mennesker, der af forskellige grunde ikke kan finde plads på arbejdsmarkedet.
  • Landbrug som socialpædagogisk værkstøj - SpirelystPå Spirelyst er det sociale engagement kommet til udtryk på mange måder, og Trine Bech udnytter begge sine uddannelser - socialpædagog og landmand - til at hjælpe folk på vej.