Seminar: Bedre kødkvalitet fra mark til mund!

Fra 24/10 kl. 09:30 - Til 24/10 kl. 17:30

Adresse:
Comwell Aarhus, Værkmestergade 2, 8000 Aarhus
Arrangør:
Økologisk Landsforening
Kom til seminar og vær med til at diskutere og sætte retning for kvalitet, produktion og forbrug af okse- og lammekød med hele værdikæden af kødproducenter, slagtere, grossister, forbrugere og professionelle køkkener.

Kom til seminar og workshops med fokus på kvalitet, produktion og forbrug af okse- og lammekød. Hør mere om og diskutér kødkvalitet, prissætning, værdikæder, udfordringer og potentialer i afsætning og markedsføring. På seminaret tager vi tre temaer op: prissætningsstrategier, samarbejde i værdikæden og bevidste valg hos aftagere i oplæg, ved tværfaglige debatter og på workshops.

Program

Tema 1: Nye prissætningsstrategier for okse og lammekød

10.00 – 10.15: Baggrund for parametre i den nye prissætningsmodel /v. Margrethe Therkildsen, Aarhus Universitet FOOD

10.15 - 10.30: Model for prissætningsstrategi kvæg v/Theres Strand, Svenska Köttföretagen

10.30 – 10.45: Model for prissætningsstrategi lam v/Theres Strand, Svenska Köttföretagen

10.45 – 11.00: Uppfödningssystemets påverkan på slaktkroppens och lammköttets kvalitet v/Anders Karlsson, Sveriges Lantbruksuniversitet

11.00 – 12.00: Workshop – diskussion af parametre, vægtning og tilpasning i Sverige hhv. Danmark

Tema 2: Hvordan styrker vi samarbejdet mellem producenter, slagterier, grossister og kunder?

13.30 – 13.45: Har vi brug for ekstra led i værdikæden – og hvilke? v/Julie Henriksen, Økologisk Landsforening

13.45 – 14.00: Möjligheter att öka efterfrågestyrningen av högkvalitativt kött v/Emma Holz, Research Institutes of Sweden

14.00 – 14.15: Dyrevelfærd i et værdikædeperspektiv v/Klaus Brønd Laursen, Aarhus Universitet MAPP

14.15 – 15.30: Workshop - diskussion i grupper af platforme og dyrevelfærd

15.30 – 16.00: Kaffepause

Tema 3: Bevidste valg hos forbrugeren og aftageren

16.00 – 16.20: Fra kødproducent til menukort – sådan skaber du den gode samtale v/Rikke Grønning og Torben Blok, Økologisk Landsforening

16.20 – 16.40: Præsentation af digital kødskole v/Jenny Elsmark, Svenskt Kött

16.40 – 17.00: Digitalisering av köttkedjan – möjligheter och utmaningar v/Ann-Kristina Lind, Svenskt Kött

17.00 – 17.20: Ultraljudsscanning - köttkvalitet på levande djur v/Cecilia Lindahl, Research Institutes of Sweden

17.20 – 17.30: Afslutning af seminar v/Ulrika Åkesson, Research Institutes of Sweden, og Julie Henriksen, Økologisk Landsforening

Pris og tilmelding

Seminaret er åbent for alle, og det er gratis at deltage. Tilmelding nødvendig senest 15. oktober kl 12 her:

Tilmelding lukket

Efterspørgselsdrevet innovation for bedre kvalitet af okse- og lammekød

Seminaret afholdes i projektet Efterspørgselsdrevet innovation for bedre kvalitet af okse- og lammekød. Økologisk Landsforenings arbejde i projektet er finansieret af EU, Interreg og Region Midtjylland.