Her gøres noget ekstra

Der er mange økologiske landmænd, der gør en indsats for biodiversiteten på deres bedrift. Nogle af dem kan du møde her på siden, som løbende opdateres med endnu flere landmænd, der lægger sig i selen for naturen.

Lad det ligge!

Økologisk mælkeproducent Evald Vestergaard har gennem tiden lavet flere større naturtiltag på sin ejendom i Hinge ved Kjellerup, men de senere år er han i stigende grad blevet opmærksom på, hvor meget selv små tiltag betyder for de vilde planter og dyr i det åbne land.

Opskriften i al sin enkelhed: Lad det ligge!

Det gælder små fugtige lavninger, som han af erfaring ved, er bøvlede at dyrke, og det gælder markstenene, som han i stedet for at bunke sammen hjemme på gården, lægger omkring et fritstående træ eller i et hjørne af en mark, hvor de spiller sammen med andre naturelementer. Det er gratis og kræver ikke noget ekstraarbejde. Evald Vestergaard har også gjort det til en rutine at smide frø af blomstrende urter i den ene side af såmaskinen, når han sår den yderste omgang i kornmarken. Det giver en helt anden mangfoldighed, blomster til insekterne og føde til agerhønsene, siger han i denne video om naturtiltag på økologiske ejendomme.

 

Filmen er produceret i Økologisk Landsforenings projekt Demonstration af nye økologiske løsninger af Moxtell Productions. Musik af audionautix.com.