Vi samarbejder om naturen

Mere og bedre natur kræver arbejde. Heldigvis er vi rigtig gode til at hjælpe hinanden.

I projekt Effektivt Natursamarbejde tager Økologisk Landsforening rundt i landet for at sætte fokus på alle de gode samarbejde om mere og bedre natur. Samarbejderne formidles som en artikelserie i avisen Økologi & Erhverv hen over efteråret, og udkommer i forbindelse med Økologikongres som katalog. Formålet er at inspirere flere landmænd, kommuner, foreninger og alle andre til at samarbejde om naturplejen og -tiltagene. 

 

I Billund kommune arbejder en flok frivillige borgere med naturpleje på Grene Sande. De slår med le, bygger fuglehuse og brænder heder af, men de drikker også kaffe og spiser kage og har det skægt sammen. Det sociale spiller en stor rolle gruppen, som altid lærer noget spændende og nyt om naturen, når de er af sted. Da Økologisk Landsforening var med, fandt gruppen en sjælden kødædende plante, og gruppens plantekender kunne fortælle alt om plantens bestialske drabsmetode.

Læs mere om det frivillige naturplejeteam og alle de andre natursamarbejder i Økologi & Erhverv i løbet af efteråret, på naturplatformen okologi.dk/landbrug/natur og på Økologikongres.

 

Kender du til et spændende natursamarbejde - måske er du selv en del af det? Så hører vi meget gerne fra dig med henblik på at komme forbi og lære, hvad I går og roder med derude.

Kontakt projektleder Julie Rohde på telefon 61974915 eller mail jur@okologi.dk.