Økologiske biogasløsninger i Danmark og Tyskland

Fra 08/12 kl. 09:00 - Til 08/12 kl. 16:30

Adresse:
Holmvej 12, Kliplev, 6200 Åbenrå
Arrangør:
Økologisk Landsforening
Tlf:
41902009
Kontaktperson:
Hans Martin Westergaard demonstrerer sit agriKomp anlæg, der har kørt i godt et år. Herfra kører vi i bus til Rendsburg og ser et Sauter-anlæg hos en konventionel mælkeproducent. Begge anlægsleverandører er til stede og fortæller om deres koncept. Vi returnerer til Kliplev sidst på eftermiddagen.

Økologisk Landsforening inviterer på en udflugt med besøg på to biogasanlæg, som er egnede til at håndtere en høj andel fast biomasse. Det ene anlæg er et agriKomp-anlæg leveret af JH Bioenergi, og det har kørt i godt et år hos økologisk mælkeproducent Hans Martin Westergaard ved Kliplev i Sønderjylland. Det andet anlæg er bygget af Sauter Biogas i 2011 og ligger hos en konventionel landmand med malkekøer sydvest for Rendsburg i Sydschleswig. Ved begge lokaliteter vil leverandørerne af anlæggene være tilstede og fortælle om deres anlægskoncept.

Mødestedet er ved første anlæg: Hans Martin Westergaard, Holmvej 12, Kliplev, 6200 Åbenrå. Vi kører derfra i bus til Rendsburg og returnerer til Kliplev igen sidst på eftermiddagen. Biler kan efterlades hos første besøgsvært mens vi er i Tyskland.

Program

Kl. 9.00: Ankomst ved anlægget i Kliplev. Kaffe og velkomst.

Kl. 9.15: Rundvisning og mulighed for spørgsmål til den daglige drift. Leverandøren af anlægget JH-Bioenergi vil også være tilstede og svare på spørgsmål

Kl. 11.00: Fælles transport til Süderdorf ved Rendsborg. Frokost på vejen.

Kl. 13.00: Rundvisning og mulighed for spørgsmål til den daglige drift. Leverandøren af anlægget Sauter Biogas vil også være tilstede og svare på spørgsmål. Kaffe.

Kl. 15.00: Kørsel retur til Kliplev

Kl. 16.30: Ankomst i Kliplev

Pris

Pris for deltagelse hele dagen er 150 kr.

Tilmelding

Tilmelding er nødvendig senest 2. december.

Arrangementet afholdes i projektet Demonstration af nye økologiske løsninger og BioEnergyFarm 2.

Demonstration af nye økologiske løsninger er støttet af Promilleafgiftsfonden for Landbrug, Den Europæiske Fond for Udvikling af Landdistrikterne og Miljø- og Fødevareministeriet.

 undefined

Link til Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne

BioEnergyFarm 2 er støttet af Intelligent Energy Europe.

undefined