Udvikling af økologi - så det kan mærkes!

Fra 31/01 kl. 18:30 - Til 31/01 kl. 21:30

Adresse:
Vandmøllevej 13, 6230 Rødekro
Arrangør:
Økologisk Landsforening
Tlf:
87 32 27 00
Økologisk Landsforenings bestyrelse inviterer alle interesserede til en samtale om en ny og frivillig økologi-mærkning.

Økologien er en succes, og vi elsker vores røde Ø-mærke. Men vi har nået grænsen for, hvor meget EU vil tillade, at Ø-mærket kan udvikle sig. Men vi vil videre med økologi. Ligesom samfundet og forbrugerne stiller nye krav.

Målet er at udvikle økologi, også der hvor vi udfordres af nye mærker og koncepter. Det kunne f.eks. være inden for dyrevelfærd, biodiversitet, sociale forhold, bæredygtighed, klima eller et ønske om lokal eller dansk oprindelse.

Vi vil debattere, hvor vi sammen kan løfte økologi. Er det med lokalt samarbejde? Eller med nye klima- og bæredygtighedsredskaber? Og kan en ny mærkning synliggøre denne merværdi over for forbrugerne, og samtidig skabe udvikling på gårdene og i fødevaresystemet?

Program

  • Velkomst v/lokalt medlem af foreningen
  • Hvem er vi? Alle deltagere fortæller kort, hvem de er.
  • Hvorfor økologien skal flytte sig? V/ formand Per Kølster, Økologisk Landsforening.
  • Nyt økologi-mærke – et udspil på en ny platform for udvikling, involvering og markedsvækst. V/direktør Paul Holmbeck, Økologisk Landsforening
  • Diskussion: Vil et nyt økologi-mærke kunne give udvikling på gårdene og værdi på markedet?
  • Diskussion: Bedre økologi der kan mærkes – Hvor skal vi løfte økologi sammen? Kan lokalt samarbejde om bæredygtighed danne basis for mærkning?
  • Mulighederne i lokalt samarbejde – afsætning, produktion, nye ejerformer, kommunalt engagement. V/formand Per Kølster, Økologisk Landsforening.
  • Kort evaluering - og hvad så nu?

Økologisk Landsforening sørger for en kop aftenkaffe og kage.

Tilmeld dig her

Tilmeld dig her eller på tlf: 87 32 27 00 senest 28. januar.

Møderne holdes i hele landet - kom og vær med!

Møderne holdes i hele landet - kom og vær med i debatten. Tilmelding skal ske senest 3 dage før arrangementet på tlf: 87 32 27 00 eller her: