Film og blog om biogas

Nu kan du både følge med i den daglige drift af det økologiske biogasanlæg på Bjarne Viller Hansens gårdanlæg via en blog, og se en helt ny film om, hvordan du selv kommer i gang med økologisk biogasproduktion.
Følg med i biogasproduktionenFoto: Michael Tersbøl

Følg bloggen fra den daglige drift af Danmarks første økologiske Biogasanlæg, Bjarne Viller Hansens gårdanlæg i Bording her.

Ny film om biogas: Biogasanlæg - noget for dig?

Fremtiden byder på store udfordringer med hensyn til både miljøvenlig energiforsyning og fremskaffelse af økologisk gylle. I filmen GRØN GAS fortæller økologisk landmand Bjarne Viller Hansen om sine erfaringer med sit biogasanlæg, som er Danmarks første økologiske af slagsen. Filmen giver overblik over planlægning, projektering og daglig drift af et biogasanlæg. Desuden fortæller landmænd med del i fælles biogasanlæg om, hvordan man i fællesskab kommer i gang og får glæde af anlæggets gas og gødning. Biogas er en energiform, der er specielt interessant for økologiske landmænd, da man både får miljøvenlig gylle og energi ud af det. Filmen viser også erfaringer fra Tyskland, hvor biogasanlæg er en del mere udbredte på landbrugsbedrifter. Endelig får man tips og råd til, hvordan man kommer videre og hvor man kan få hjælp, hvis man som landmand går i overvejelser om at kaste sig ud i biogaseventyret - alene eller sammen med kolleger.

SE DEN NYE FILM GRØN GAS HER