Søren Moeslund Larsen

”Systematisering af tiltag gør det lettere for mig at få det gjort.”
Naturvandring d.8. september - man lytter til Søren Moeslund og vildtkonsulenten Lars Gleerup. Foto: Jens Christian Skov

Søren Moeslund Larsen ved Ringsted lavede egentlig selv en del naturtiltag inden han kom med i projektet effektiv naturfremme. "Det er nødvendigt med biologisk balance mellem nyttedyr og skadedyr i jordbærerne" fortæller Søren. "Om det er naturtiltagene der gør forskellen skal jeg ikke kunne sige, men vi har ikke problemer med bladmider og spindemider, som mange konventionelle har!" siger han.

"Det gode ved projektet var at naturtiltagene blev sat i system. Det betød at jeg vidste hvor tiltagene skulle ligge og jeg havde frøene liggende, det var bare at gå i gang" siger han og fortsætter " i fremtiden skal det med, når jeg laver mark- og gødningsplanlægning". 

En af Sørens naboer er biavler og han har vist stor interesse for Sørens tiltag. De to har lavet en aftale om at Søren også tilsætter hjulkrone i naturstriberne næste år. Derudover vil Søren gerne så naturstriberne tidligere. "Alle striber blev sået 5. -10. maj, men det er for sent. Jeg vil gerne så tidligere, så der er blomster til bierne fra tidligt i foråret til efter august" fortæller Søren.

undefined

Lars Gleerup fortæller om fodposer og andre naturtiltag der kan fremme overlevelsen af dyrelivet omkring et lavt levende hegn