Willem Blaauw

”Fasanerne fræser rundt i foråret.”
Willem står ved en vellykket naturstribe. Striben er tilpas åben, og der er ikke nogen planter som dominerer over andre. Foto: Jens Christian Skov

Willem Blaauw er økologisk mælkeproducent ved Nørre-Snede. Han har etableret naturstriber flere steder på bedriften. En at striberne er placeret omkring en sø i nærheden af den campingplads familien også driver. Her kan campisterne gå tur langs med striben og nyde blomster og insekter. Næste år vil Willem Blaauw måske så endnu flere blomster i striben.

En anden vellykket stribe er placeret ved en fjernere liggende mark ud til læhegnet. Der plejer alligevel ikke at blive dyrket noget på det yderste stykke af marken. Der er også en barjordsstribe. De fremspirende skud i barjordsstriben er godt til harerne. "Jeg har set en del harer i år og flere forskellige sommerfugle. Fasanerne fræser rundt, der var mange i foråret" siger Willem Blaauw. Han tilføjer, at der også er krondyr og rådyr, men at de altid vil være der uafhængig af naturstriberne.

Man har brug for små maskiner til at etablere naturtiltagene. Willem Blaauw har en fræser på 2 meter og en såkasse på 4 meter, hvor han blænder den ene halvdel af.