Eksempler på samarbejder

Eksempler på producenter, der benytter sig af forskellige måder at samarbejde på.

Mølleri satser på fair samhandel

Bageri- og mølleri-virksomheden Aurion samarbejder løbende med et halvt hundrede økologiske og biodynamiske kornavlere efter særlig model.

Læs mere

Landmandspar skaber merværdi på slottet

Sanne og Svend Brodersen købte Gram Slot, udviklede deres eget økologiske varemærke og fik usædvanligt samarbejde om afsætning.

Læs mere

Landmand I/S giver bedre bedrifter

To økologiske landmænd driver 700 hektar i interessentskabet Nolde I/S, og det giver fordele både økonomisk, arbejdsmæssigt og mentalt.

Læs mere

Når kollektivet driver landbrug

På Svanholm praktiseres ideen om en anderledes livsstil i et socialt og økonomisk fællesskab stadig, og kollektivet er på vej med nye visioner for godset.

Læs mere

Gentlemanaftale om fælles sædskifte

Økologisk mælkeproducent Oluf Bøgh på Nygaard i Stenild ved Hobro har sikret bedriftens foderforsyning via samarbejde med to deltids-planteavlere.

Læs mere

Samarbejde om forarbejdning og afsætning mellem selvstændige gårde

Wästgötarna

Producerer og leverer økologiske kornprodukter. Virksomheden er en producentforening med medlemmer, der først og fremmest har specialiseret sig I dyrkning af gamle kornsorter med moderne teknik.

Oldtidens bælgfrugter for fremtiden.

På medlemmernes gårde dyrkes 20 forskellige slags bælgplanter, hvoraf nogle har rødder I stenalderen. Wästgötarna kan tilbyde flere slags spelt, hvede og rug. Sorter som er gode både for smagsløg og for helse.

For mere information klik her

Samarbejde om ejerskab, produktion og afsætning

Vadsbo Mælk

Vadsbo Mælk AB ejer 90,1% af Vadsbo Crop AB og 9,9% af SDT, Sverige Djurprod, AB.

Vadsbo Mælk AB har siden April 2011 drevet en økologisk mælkeproduktion udenfor Mariestad i Västergötland. Det moderne, store produktionsanlæg er bygget på jord ejet af moderselskabet.

Moderselskabet ' Vadsbo Plant Ltd ' har ni ejere og er engageret i økologisk planteavl på et areal på i alt på 2300 ha. Virksomheden blev oprindeligt fem bedrifter, der i 1999 slog sig sammen for at rationalisere deres landbrugsaktiviteter. Siden da er en ejer stoppet og 5 nye er kommet til. To år senere, blev der lagt om til økologisk produktion. I 2007 begyndte projektet 'Vadsbo Milk'. Vadsbo Planteforædlings aktiviteter har herefter været fokuseret på foder til malkekøer.