Rekordstort eksportfremstød på verdens største øko-messe

54 danske virksomheder er klar til at bygge videre på den økologiske eksportsucces, når verdens største øko-messe, BioFach i Nürnberg, i morgen åbner dørene. Miljø- og fødevareministeren bakker op om det rekordstore eksportfremstød og åbner den danske fællesstand på messen.

Tusindvis af indkøbere og fødevareproducenter fra hele verden rejser i disse dage til Nürnberg, hvor verdens største internationale øko-messe, BioFach, finder sted fra onsdag til lørdag. I alt 54 danske økologiske virksomheder deltager her i et rekordstort eksportfremstød arrangeret af Økologisk Landsforening i samarbejde med netværket Bio Aus Dänemark.

- Danmark har verdens højeste økologiske markedsandel, og den globale førerposition vækker international opmærksomhed. De danske virksomheder er kendt i udlandet for at udvikle innovative øko-produkter af høj kvalitet og troværdighed. Den danske øko-eksport er steget uafbrudt i ti år, og et fremstød på verdens største øko-messe er med til at skubbe yderligere på den positive udvikling. Derfor er det utroligt glædeligt, at et rekordstort antal virksomheder deltager i eksportfremstødet, siger Helene Birk, markedschef for eksportfremme i Økologisk Landsforening.

Minister bakker op om eksportfremstød

Helene Birk glæder sig også meget over, at miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen bakker de danske økologiske virksomheder op ved at åbne den danske fællesstand på BioFach.

- Dansk økologisk eksport stiger år for år, og jeg anser økologieksporten for ét af vores meget lovende indsatsområder. Det er med til at skabe vækst og jobs i Danmark. Derfor glæder jeg mig til at mødes med de danske virksomheder, der deltager her på Biofach, og diskutere med dem, hvordan man kan sikre en fortsat vækst i økologieksporten, siger miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen

Stort udvalg af økologi fra Danmark

Når BioFach slår dørene op vil den danske fællesstand byde på et bredt udvalg af økologiske produkter fra Danmark – fra klassiske eksportvarer som mælk, oste, æg og kød til snackbarer, flydende urter, øl, juicer og babymad. Både store og små såvel som nye og erfarne danske øko-virksomheder deltager – heraf 11 for første gang.

- De danske virksomheder vil få opmærksomhed fra indkøbere fra både nære eksportmarkeder som Tyskland, Holland, Norge og Sverige samt fjerne markeder i Asien og Mellemøsten, hvor forbrugerne også har fået smag for dansk økologi, siger Helene Birk.

Også eksportrådgiver Malene Aaris fra Bio Aus Dänemark glæder sig over den store tilslutning til den danske fællesstand.

- BioFach er simpelthen stedet, hvor økologiske producenter kan pleje og udbygge deres internationale netværk. Især i forhold til at skabe kontakt til det store tyske marked, er tilstedeværelsen på BioFach simpelthen et must. Men også i forhold til resten af verden giver messen hvert år kontakt til nye potentielle kunder, som fører til øget eksport, siger Malene Aaris.

 

Se udstillere på den danske fællesstand på BioFach

 

FAKTA:

  • Cirka 48.000 indkøbere fra 130 lande forventes at besøge BioFach i Nürnberg.
  • Økologi-andelen af det samlede fødevaresalg i Danmark var 8,4 procent i 2015, hvilket gør Danmark til verdens førende økologi-nation, ifølge international rapport.
  • Der blev i alt eksporteret danske øko-varer for 1.983 millioner kroner i 2015, hvilket er en stigning på 15 procent i forhold til 2014.
  • 38 procent af den danske øko-eksport gik til Tyskland, som er det største eksportmarked.
  • Økologisk Landsforening forventer at øko-eksporten vil nå cirka 3,5 mia. kroner i 2020.