Brug lastbil til transport

KLIMATILTAG #13: Energieffektiviteten er tre-fem gange større ved brug af lastbil end traktor.

Gyllesæsonen står for døren, og skal du transportere gylle over en vis afstand, er det bedre for klimaet at gøre det med lastbil end med traktor og gyllevogn.

Energieffektiviteten er tre-fem gange større ved brug af lastbil end traktor. Mange maskinstationer kan efterhånden tilbyde lastbiltransport. I Økologisk Landsforenings Klimakatalog tiltag nr. 13 kan du finde flere fakta om transport og CO2-udledning.

Klimatiltag 13 fra Økologisk Landsforening

Forstærket klimaindsats i økologisk landbrug

Klimakataloget er udarbejdet i projektet Forstærket klimaindsats i økologisk landbrug, som er støttet af Fonden for Økologisk Landbrug, Den Europæiske Fond for Udvikling af Landdistrikterne og Miljø- og Fødevareministeriet.

 

Link til Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne