Hæv ploven og spar CO2

KLIMATILTAG #12: Ploven er en af de store brændstofslugere, så kan du mindske pløjedybden nogle cm eller harve i stedet for at pløje, kan du spare brændstof.

Bruger du mindre brændstof, har det en direkte positiv virkning for klimaet: mindre udledning af CO2. Ploven er en af de store brændstofslugere, så kan du mindske pløjedybden nogle cm eller harve i stedet for at pløje, kan du spare brændstof. Læs mere om brændstofforbrug og pløjedybder i Økologisk Landsforenings Klimakatalog tiltag nr. 12.

Klimatiltag 12 fra Økologisk Landsforening

Forstærket klimaindsats i økologisk landbrug

Klimakataloget er udarbejdet i projektet Forstærket klimaindsats i økologisk landbrug, som er støttet af Fonden for Økologisk Landbrug, Den Europæiske Fond for Udvikling af Landdistrikterne og Miljø- og Fødevareministeriet.

 

Link til Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne