Indien har fået sin første 100 procent økologiske stat

Den indiske regering har gjort en hel stat økologisk. I staten må bønderne udelukkende producere økologiske fødevarer.

I den indiske stat Sikkim er det udelukkende tilladt at dyrke økologiske fødevarer. Det har regeringen i Indien bestemt, skriver FødevareWatch.

Staten rummer ca. 500.000 indbyggere, er 7.000 kvadratkilometer stor og har ca. 75.000 hektar landbrugsjord, som udelukkende dyrkes økologisk.

- I 2016 i januar blev staten erklæret for en 100 pct. økologisk landbrugsstat, betydende at alt der produceres, det er certificeret økologisk, fortæller S.C Gupta, som er er chefen for landbrugs- og økologiprogrammerne i Sikkim, til et oplæg om Sikkim ved verdens største økologiske messe, Biofach.

I staten dyrkes der alt fra frugt til krydderier. De største afgrøder er mandariner, appelsiner, kardemomme, ingefær, gurkemeje og boghvede.

Derfor Sikkim

Sikkim ligger i den nordøstlige del af Indien, hvor der bl.a. dyrkes te og kaffe. Området er meget regnfuldt, og derfor meget frugtbart. Det gør området særlig brugbart til at drive landbrug i. Det var bl.a. den naturlige mulighed, som gjorde, at regeringen valgte den lille stat til at skulle været det store lands første 100 pct. økologiske stat, som grænser op til Nepal og Bhutan.

Udover Sikkims frugtbare jord valgte regeringen også den lille stat Sikkim til at blive 100 pct. økologisk, fordi brugen af kemikalier og pesticider allerede var meget lav i området.

Til at starte med blev 1000 hektar gjort økologisk. Løbende er arealet vokset, fortæller landbrugschefen:

- Det første skridt var at diskutere og stoppe brugen af sprøjtemidler med kemikalier og forbyde pesticider. Nu bruger vi hverken pesticider eller sprøjtemidler. Vi har også trænet bønderne i at dyrke afgrøderne uden de værktøjer.

S.C Gupta fortæller, at der generelt er ved at komme et større fokus på økologi i Indien, hvor en indisk udgave af Biofach siden 2009 er blevet afholdt.