Produktionen af øko-vine stormer frem

Vinen skal være økologisk, mener flere forbrugere. Den økologiske bølge skyller for alvor ind over varegrupper, der før har stået uden for tendensen, fortæller Økologisk Landsforenings chefkonsulent.

På godt 10 år er produktionen af økologisk vin næsten tredoblet. Det viser nye tal fra Wine Monitor Nomisma (WMN) udarbejdet på vegne af Federbio, der er en paraplyorganisation for økologiske og biodynamiske vinproducenter. Det skriver branchemediet European Supermarket Magazine.

Ifølge tallene er produktionen fra 2004 til 2015 steget med 295 pct. i Europa og 280 pct. i verden. Samtidig er Europa arealmæssigt verdens største producent af økologisk vin med 293.000 hektar afsat til produktionen, hvilket udgør 88 pct. af verdens samlede produktionsareal inden for området.

Sortimentet er også vokset

Fremgangen mærkes også i Danmark, fortæller Gitte Hvoldal, der er chefkonsulent i markedsafdelingen ved Økologisk Landsforening.

”Der sælges helt klart mere økologisk vin - især rødvin. Det er en lidt mere luksuriøs vare, og fremgangen viser, at nu har vi nået et punkt med øko-salget, hvor det er steget i flere varegrupper og især de lidt mere luksuriøse varer såsom vin og slik,” siger hun.

”Sortimentet er også vokset i detailhandlen, så der er kommet flere forbrugere til, og folk køber varerne hyppigere,” tilføjer hun.

WMN’s analyse viser desuden, at salget af økologisk vin i Italien, som med 83.000 hektar har den største økologiske vinproduktion, blot udgør 0,7 pct. af det samlede vinsalg i landet.