VIDEO - Årets øko-håndværker – Hans Henrik og de rullende grise

VIDEO. I foråret blev Hans Henrik Thomsen af sine kolleger i Økologisk Landsforening kåret som ’Året økologiske håndværker’ i kategorien ’Ekstraordinær dyrevelfærd’. Prisen fik han for sin opfindelse af mobile svinestalde på larvefødder, som betyder at slagtesvin kan gå ude hele året og får et nyt stykke jord at rode i hver dag. Se systemet og møde grisene og Hans Henrik her.

Hans Henrik har fået en god idé. Egentlig dyrker han økologisk korn, men havde brug for gødning fra økologiske dyr. Hans Henrik havde ikke lyst til at bygge en stald og en gylletank. I stedet har han bygget en letvægtsstald stald i parcelhusstørrelse, som kører på larvefødder og flytter grisene og deres gødning rundt på markerne.

- Planen er, at vi skal køre rundt med dem på vores marker året rundt. Det er den ene ting, og den anden ting er, at grisene skal have glæde velfærd ved at udnytte sine naturlige instinkter i at grave efter en regnorm og rødder i jorden, siger Hans Henrik Thomsen.

Han nu tre stalde med grise kørende rundt på sine marker. Se systemet og grise og hør Hans Henriks erfaringer i videoen her.