280 danskere har investeret i økologisk jordbrugsfond

280 danskere har indtil nu tegnet aktier i Danmarks Økologiske Jordbrugsfond, som skal fremme udbredelsen af økologi gennem opkøb af landbrugsjord. Og mange flere overvejer at investere, vurderer fondens formand. Aktietegningerne har taget fart i november.

Ved at tegne en aktie i Danmarks Økologiske Jordbrugsfond, kan danskerne få indflydelse på naturen, drikkevandet og dyrevelfærden i Danmark og samtidig være med til at sikre flere øko-varer på hylderne. Gennem opkøb af landbrugsjord vil fonden sikre, at der kommer flere økologiske marker i Danmark samt hjælpe unge landmænd ind i erhvervet.

280 danskere har indtil nu tegnet aktier i fonden, og en af dem er Jesper Karup Pedersen fra Frederiksberg. I stedet for at ønske sig gaver til sin 60-års fødselsdag, ønskede han sig en aktie i Danmarks Økologiske Jordbrugsfond. Og det fik han.

- Da jeg hørte om den økologiske jordbrugsfond tænkte jeg, at her var der en mulighed for at gøre ord til handling. En mulighed for ikke blot at påvirke den grønne omstilling med de varer, jeg køber i supermarkedet, men også med kapital, der bruges direkte til at fremme omlægningen til økologisk landbrugsproduktion. Der er ingen tvivl om, at der er mange, der er interesserede i at drive økologisk landbrug i dag. Men det kan være svært at komme i gang som ung landmand, så jeg synes, det er interessant at kunne støtte generationsskiftet i landbruget, siger Jesper Karup Pedersen, som ønsker mere økologi i Danmark af hensyn til både natur og mennesker.

En investering der gør en forskel

En aktie i Danmarks Økologiske Jordbrugsfond koster 1.000 kroner, og man forpligtiger sig til at købe minimum 25 stk. Der er indtil videre tegnet aktier for mere end 15 millioner kroner.

- I november måned er det gået stærkt med aktietegningerne, og vi kan se, at næsten 1.600 personer har downloadet tegningsblanketten. Det tyder på, at der sidder mange danskere derude og overvejer muligheden, og vi håber, de melder sig på banen. Vi ved, at danskerne i forvejen går mere op i økologi end noget andet sted i verden, og ved at investere i fonden gør man en konkret forskel og er med til at skubbe yderligere til den økologiske omstilling af landbruget, siger Lars-Christian Brask, formand for Danmarks Økologiske Jordbrugsfond.

Bag ideen om Danmarks Økologiske Jordbrugsfond står Økologisk Landsforening og Danmarks Naturfredningsforening.

Læs mere på  www.jordbrugsfond.dk