VIDEO – Økolandmand med stort socialt engagement

Sølager Værksteder ved Hundested beskæftiger udviklingshæmmede og andre, som står udenfor det normale arbejdsmarked. I 15 år har Jens Mølgaard Drejer stået for landbruget på Sølager, og i 2017 blev han kåret som Årets Økologiske Håndværker i kategorien ’SOCIALT ENGAGEMENT’.

- Der er et udtryk, der hedder green care. Det er medicin at komme herud. Der er mange mennesker, der har godt af… eller alle mennesker har godt af at komme ud og blive trætte – det gør, at man sover godt om natten. Og det gør man ved at komme herud, hvor vi har dyr, der skal passes. Og det gør faktisk, at mine medarbejdere, de er meget stabile. Det er meget sjældent, at de har en sygedag, siger Jens Mølgaard Drejer.

Han står i spidsen for landbruget som er ét af seks værksteder på Sølager Værksteder ved Isefjord lidt udenfor Hundested. Sølager er beskyttet beskæftigelse, og arbejdet kræver ikke bare landmandshåndværk, men også en god portion pædagogiske og sociale evner af Jens. Men for ham er det netop menneskekontakten, alsidigheden og uforudsigeligheden i jobbet, han holder af.

- Jeg var heldig at få det job her, lige efter jeg var færdig med min agrarøkonomuddannelse. Før det har jeg passet grise, køer og marker, og det var også sjovt, men det er meget skæggere her, hvor der er nogle mennesker, som man kan arbejde med også, siger Jens Mølgaard Drejer.

Du kan se og høre mere om Jens’ og de andres hverdag på Sølager i filmen ovenfor.