Aarhusiansk Michelin-restaurant får øko-sølv

Restaurant Domestic i Aarhus har som den tredje Michelin-restaurant i landet opnået det økologiske spisemærke i sølv. Det betyder, at restauranten har en økologiprocent på 60-90 procent.

Den Aarhusianske Michelin-restaurant Domestic har fået endnu et skilt at pryde restauranten med. Domestic har netop modtaget det økologiske spisemærke i sølv, der dokumenterer, at 60-90 procent af maden og drikkevarerne på stedet er økologiske.

- Det er vigtigt for os, at vi kan stå inde for, at de råvarer, vi bruger, er i orden. Lige fra vi åbnede restauranten har det været vores ønske at arbejde med små, lokale producenter, der dyrker kvalitetsråvarer med omtanke og respekt. Det har vist sig, at det som regel er lig med økologi, siger Morten Frølich Rasted, kok og medejer af Restaurant Domestic, der har en økologi-procent på 61 procent.

Kun to andre Michelin-restauranter i landet har indtil videre opnået et øko-spisemærke; Restaurant Relæ i København og Restaurant Substans i Aarhus. 

- Der er generelt stor interesse for økologiske fødevarer. Vi ser det som et kvalitetsstempel overfor vores gæster at kunne vise, at vi arbejder med økologi, siger Morten Frølich Rasted.

Ros til Domestic for at gå forrest

På landsplan er der i dag omkring 2.500 professionelle køkkener, der har det økologiske spisemærke i enten guld, sølv eller bronze. Omkring 250 af disse er restauranter, caféer og hoteller.

- Det er utroligt positivt, at en Michelin-restaurant som Domestic sætter fokus på økologi og således viser danskerne og kollegerne i restaurationsbranchen, at økologi og gastronomi på højeste niveau går hånd i hånd. Øko-spisemærket er et klart signal til omverdenen om, at man som spisested går foran og tager ansvar for bl.a. at skåne vores grundvand og natur for kemi og er med til at sikre, at dyrene har god plads og kommer ud under åben himmel, siger Torben Blok, markedschef for foodservice i Økologisk Landsforening.

Han vurderer, at flere danske Michelin-restauranter vil få det økologiske spisemærke fremover.

- Danskerne køber mere økologi end nogensinde, og de vil også i stigende grad stille krav om økologisk mad, når de spiser ude. Den udvikling er der flere og flere restauranter, der får øje på, siger Torben Blok.

 

DE ØKOLOGISKE SPISEMÆRKER

Guld = 90-100 % økologi

Sølv = 60-90 % økologi

Bronze = 30-60 % økologi