Her kan kunden få det hele

Korsmedergårds velassorterede gårdbutik holder åbent alle ugens dage og bidrager med næsten en tredjedel af gårdens omsætning
Da Svend Erik Rasmussen brænder mest for arbejdet med grøntsagerne ude på Korsmedergårds omfattende grøntsagsmarker, har han ansat Gitte Rix som daglig leder af gårdbutikken, der bidrager med op mod en tredjedel af gårdens samlede omsætning.

En lille allé af grønne, strunke grønkålsstokke leder kunderne fra parkeringspladsen og op til døren i Korsmedergårds gårdbutik, som er indrettet i lokaler, der tidligere husede Korsmedergårds hønsehus.

Da butikken åbnede for 5-6 år siden, solgte han primært gårdens egne varer, som består af et bredt udvalg af frugt og grønt fra gårdens egne marker, væksthuse og frugtplantagen, som Svend Erik Rasmussen har anlagt i den syv ha stor hønsegård.

Selv om han i år runder 80 år, er han stadig ildsjælen og den dynamiske drivkraft bag den alsidige bedrift, og han indså tidligt, at hvis gårdbutikken skulle generere tilstrækkelig omsætning til at holde åbent hver dag, var han nødt til at supplere varesortimentet med kolonialvarer og kødprodukter fra andre producenter.

Køb alt på ét sted

Ifølge Svend Erik Rasmussen er det vigtigt, at kunderne ved, at de kun behøver at handle ét sted for at skaffe ingredienserne til den almindelige madlavning, og at de oplever, at der altid er tid til dem, når de besøger Korsmedergård.

- Man skal være klar over hvilken kundegruppe, man vil handle med. Der er en kundegruppe inde i de store byer, som gerne vil ud på landet og købe varerne, dér hvor de bliver lavet. Her har vi flest kunder fra Randers, men de kommer også helt fra Viborg og Aarhus, og mange af dem er børnefamilier, som vil ud at se hønsene og få en snak om landbruget, siger den kronjyske økolog, som står i spidsen for en af landets mest alsidige økologiske, frugt- og grøntsagsproduktioner.

Læs mere i Økologi & Erhverv nr. 596.
Husk at fortælle, at Økologi & Erhverv er din kilde, hvis du citerer denne artikel.