Guld-spisemærke til Randers-hospital

Hospitalskøkkenet på Regionshospitalet Randers har nået en økologiprocent på 93, og har nu ligget over 90 procent så længe at det som landets eneste hospitalet får mulighed for at skilte med det økologiske spisemærke i guld
Som led i omlægningen har det randrusianske regionshospital indført årlige syltedage. Her gælder det et parti økologiske græskar fra Samsø.

- Præstationerne i vores køkken er et godt eksempel på, hvad en ildsjæl i spidsen og et meget dedikeret og ambitiøst personale sammen kan drive det til. Vi er meget stolte af, at vi her i Randers kan servere landets mest økologiske mad til vores patienter, siger hospitalsdirektør Jonas Dahl.

Omlægningen har været anført af ildsjæl og cheføkonoma Mona Carøe, som gennem mange år har arbejdet ud fra en filosofi om at lave mest muligt af maden fra bunden, og guldmærket bliver bemærket i branchen:

Andre bør følge den randrusianske frontøber

 - Regionshospitalet Randers er det første hospital, der når i mål med et øko-spisemærke i guld. De beviser, at man med flid, fokus og dedikation kan nå helt op i nærheden af 100 procent økologi, selvom man er et stort hospitalskøkken, som er underlagt stramme budgetter. Samtidig beviser de, at man sagtens kan tilgodese alle de ernæringsmæssige behov, patienterne har, indenfor de økologiske rammer, siger Rikke Thorøe Grønning, chefkonsulent i foodservice-teamet i Økologisk Landsforening, som håber at andre af landets hospitaler vil gå i de randrusianske fodspor.

Det er tilladt at citere denne artikel med kildehenvisning til Økologi & Erhverv.