Tre jyske kokke står bag grønt burgerkoncept

Hos Green Vibe Burger i Odder står der ikke Heinz Ketchup på bordene. Kokkene bag konceptet satser derimod på økologi og mad lavet fra bunden af lokale råvarer.
De tre kokke bag burgerrestauranten Green Vibe Burger i Odder er Jesper Østergaard, Jesper Dahl Ottosen og Jacob Sørensen, som har fået spisemærket i sølv og nu drømmer om at rulle deres bæredygtige ’diner’-konceptet ud til flere byer. Foto: Green Vibe Burger.

Tre jyske kokke har udviklet deres eget bæredygtige burger-koncept, Green Vibe Burger, og selv om kødet ikke er Ø-mærket, er over 60 procent af restaurantens råvarer økologiske.

Derfor er noget af det første, gæsterne møder i den stilfulde restaurant, et stort økologisk sølvspisemærke, som står på espressomaskinen og pryder menukortet med et klart signal om, at kokkene i køkkenet er meget bevidste om, hvor og hvordan de råvarer, der indgår i de forskellige fastfood-menuer, bliver produceret.

Spisemærket viser, hvad vi står for

- Vores koncept er nok lidt nørdet, men vi vil gerne vise, at fastfood sagtens kan være god mad, og lige fra starten har det været vores mål at få spisemærket, så vi kan vise, hvad vi står for, siger kokken Jacob Sørensen.

Fastfood i Coops ånd

Sammen med to andre kokke, som han har kendt fra deres fælles fortid i Odder-restauranten Madhimlen, har han brugt det seneste års tid på at udtænke og forfine konceptet bag Green Vibe Burger, som åbnede i et stort nyindrettet lokale i indgangspartiet til Kvickly i Odder i oktober 2016.

- Økologi og bæredygtighed er meget vigtigt for os, og det skulle afspejles i konceptet, som passer fuldstændig ind i Coops ånd, siger Jacob Sørensen.

Mød de grønne burger-kokke i Økologi & Erhverv.

Det er tilladt at citere denne artikel med kildehenvisning til Økologi & Erhverv.