Netto lancerer økologisk projekt for børnehaver

Netto efterlyser børnehaver, som vil være med til at undersøge, om børnene kan spise udelukkende økologisk mad.
Netto vil give flere børn mulighed for at spise sig mæt i økologi, mens de er i børnehave.

Via projektet ’Øgo-banden, vil Netto i samarbejde med en række danske børnehaver undersøge, hvad en 100 pct. økologisk hverdag i børnehaver indebærer i forhold til økonomi, og hvordan man inden for eksisterende budgetrammer kan få mere økologi ind i måltiderne.

’Vil din børnehave prøve at være 100 procent økologisk i seks uger på Nettos regning? Vi søger børnehaver, der har lyst til at være med i ØGO-banden’, lyder opfordringen fra Netto.

For at mødet med Øgo-banden ikke skal belaste institutionens budget, garanterer Netto at betale en eventuel økonomisk difference mellem prisen på børnehavens madindkøb i forsøgsperioden og prislejet før forsøget.

- Selv om Netto hylder forbrugernes individualitet og valgfrihed til at definere, hvad god mad er, så ønsker vi at inspirere endnu flere børnehaver til at få mere økologi ind i madmixet. Projektet skal munde ud i en vurdering af, om det lykkes for institutionerne at blive 100 pct. økologiske på madfronten, siger landedirektør for Netto Danmark, Brian Seemann Broe, i en pressemeddelelse.

Mange børnehaver i Københavns Kommune har allerede vist vejen til 100 procent økologisk mad, men hos Økologisk Landsforening glæder markedschef Henrik Hindborg sig over, at landets største discountkæde, som i øvrigt også er den danske dagligvarekæde, der sælger mest økologi, har besluttet at sætte fokus på økologisk bespisning i daginstitutioner.

Sidste frist for tilmelding til Øgo-Banden er fredag den 7. april.

Husk at fortælle, at Økologi & Erhverv er din kilde, hvis du citerer denne artikel.