ICROFS glæder sig over positive signaler

ICROFS-seminar på Christiansborg afslørede stor politisk velvilje i forhold til at finde flere penge til den økologiske forskning, som er blevet udsultet de seneste par år.

- Tak for en fantastisk dag. Jeg synes, at det har være meget opløftende at høre, at I faktisk hele vejen rundt i det politiske spekter siger, at I bakker op om økologien. På den baggrund er jeg meget optimistisk, konkluderede professor Mette Wier, formand for ICROFS bestyrelse efter forskningscentrets 20 års jubilæumsseminar i Fællessalen på Christiansborg

På seminaret deltog en række forsknings- og fødevarepolitiske ordførere, og Mette Wier oplevede en oprigtig vilje til at finde flere penge til den økologiske forskning.

Efter hendes vurdering er det på høje tid:

- Efter to år med meget små bevilliger, kan vi kun akkurat holde skuden flydende, men vi kan ikke blive ved. Hvis ikke der kommer flere penge i år, er vi nødt til helt at gentænke Danmarks økologiforskning, fastslår Mette Wier.

Svaret kommer til efteråret

Mens både Enhedslisten og Alternativet er klar til at øremærke markant flere midler til økologisk forskning, er Erling Bonnesen (V), Orla Østerby (C) fra de regeringsbærende parter lidt mere tilbageholdene.

- Vi er af den opfattelse, at økologien skal fortsætte med at vokse og udvikle sig, men i Folketinget er sådan, at man skal kunne tælle til 90 mandater, sagde Orla Østerby, som er fortaler for markedsdrevet forskning.

Erling Bonnesen (V) pointerede, at partiet gerne vil arbejde for at forsvare økologiens stærke position.

- Men når vi taler om forskning, er det sådan, at alle vil have flere penge, og når vi prioriterer, er det en kamp om at komme længst muligt, så nu må vi se, hvad vi kan gøre, når vi skal lave finanslov til efteråret.

Her håber Mette Wier, at politikerne ørermærker 30 mio. kr. til et tre-årigt forskningsprogram i ICROFS-regi.

Læs mere om behovet for flere midler til økologi-forskningen i Økologi & Erhverv