Bornholms Krølle Bølle-is genopstår

Skee Is og Butler’s Choice vækker det bornholmske is-ikon Krølle Bølle til live med en serie af økologiske is.
Den nye serie af Krølle Bølle-is er lavet af frisk dansk jerseymælk og jerseyfløde på det lille familieejede Skee Ismejeri på Sjælland. På bægeret er der trykt en lille historie om Krølle Bølle af den kendte bornholmske naturvejleder Søren P. Sillehoved. Isen sælges i portionsbægre med 100 ml i fem smagsvarianter: jordbær, chokolade, hyldeblomst, blåbær og vanilje.

Når man som journalisten bag denne historie har Koefoed som mellemnavn, er der tale om en ægte forsidebasker, når den fynske handelsvirksomhed Butler’s Choice og Skee Is i forening har valgt at relancere klippeøens nærmest ikoniske is-klassiker Krølle Bølle.

Som mange andre danske is-mærker måtte Krølle Bølle se sig udkonkurreret af udenlandsk og vegetabilsk baseret is, hvor hovedingredienserne er mælkepulver og palmeolie, og i 2012 valgte den daværende ejer, Frisko, at indstille produktionen.

Den originale Krølle Bølle-flødeis, som er opkaldt efter Bornholms ’nationaltrold’, relanceres nu i fem økologiske og Fairtrade-certificerede varianter, så kvalitetsbevidste is-elskere kan nyde en vaskeægte bornholmerklassiker, som første gang blev lanceret i 1958 af Humledal Mejeri.

Det var multikunstneren Ludvig Mahler, som 13 år tidligere tegnede og skrev historien om Krølle Bølle til sin søn, Ole, som siden overtog rettighederne til Krølle Bølle-figuren, der har udviklet sig til en af de mest kendte bornholmske souvenirs.

I 2013 solgte han rettighederne til Butler’s Choice, der i tre år forgæves forsøgte at finde en bornholmsk producent, men nu bliver det i stedet for Skee Is, som skal producere indholdet i is-bægrene.

’At genoplive Krølle Bølle, som for mange personificerer vidunderlige sommerminder fra Bornholm, er noget, vi gerne vil bidrage til at ’fremtidssikre’ for de mange kommende generationer af is-elskere, skriver Jacob Stokkebye, ejer af Butler’s Choice i en pressemeddelelse.

Isene kan købes i Rema1000.

Husk at fortælle, at Økologi & Erhverv er din kilde, hvis du citerer denne artikel.