Nu køber flertallet økologi hver uge

Ikke færre end 52,3 procent af de havregryn, som dagligvarekæderne sælger, er økologiske.

Nye tal viser, at det nu er over halvdelen af danskerne, der køber økologi hver uge. I dag bliver der solgt mere økologisk havregryn end ikke-økologisk havregryn, og en række andre varer nærmer sig også en markedsandel, hvor de overhaler de konventionelle alternativer. Økologisk kød derimod halter stadig efter.

En milepæl for økologien

Aldrig tidligere har så stor en del af danskerne regelmæssigt lagt økologiske varer i indkøbskurven. Nu er det mere end halvdelen af danskerne – nærmere bestemt 51,4 procent – der køber økologi hver eneste uge. Det viser nye tal fra 2017, som analyseinstituttet GfK ConsumerScan har trukket for Økologisk Landsforening. I 2016 var det tilsvarende tal 48,7 procent, skriver foreningen i en pressemeddelelse, hvor den aktuelle markedssituation beskrives som en milepæl.

- At det nu er et flertal af danskerne, der lægger økologiske varer i indkøbskurven hver uge, er en stærk markering af, at økologi er for alle. Økologien breder sig på hylderne i butikkerne og på danskernes tallerkner i alle dele af landet. Udvalget vokser, og det kvitterer danskerne for ved at lægge stadig flere typer øko-varer i kurven, siger Per Kølster, formand for Økologisk Landsforening.

Kødet halter stadig efter

Ifølge chefkonsulent i Økologisk Landsforening, Helle Bossen hjælpes den positive udvikling på vej af, at flere kæder i flere varekategorier vælger kun at have en økologisk variant, men kødet halter stadig.

- Salget af økologisk kød er vokset i de senere år. Men til trods for, at langt flertallet af danskerne ifølge undersøgelser går op i dyrevelfærd, er det stadig kun mellem 3,5 og 8 procent af det oksekød, fjerkræ og svinekød, som sælges i dagligvarehandlen i dag, der er økologisk, siger Helle Bossen, der er projektleder for kampagnen Ren Madglæde, der i disse uger sætter ekstra fokus på dyrevelfærden i økologisk landbrug.

 

Økologiandele i dansk dagligvarehandel 2017

 

Husk, at skrive Økologi & Erhverv er din kilde, hvis du citerer denne artikel.