Sæt økologi på dagsordenen i din kommune og region

Både vælgere og politikere kan være med til at sætte økologi på den politiske dagsorden ved regional- og kommunalvalget den 21. november 2017. Her finder du fakta om økologi, erfaringer fra kommuner og regioner samt et interaktivt Danmarkskort, der viser, hvad politikerne i din kommune mener om økologi.

 

Brænder du som borger for at få mere økologi i din kommune og region? Er du politisk kandidat, der ønsker nye løsninger på kommunale og regionale opgaver som rent drikkevand, erhvervsudvikling og bedre mad til borgerne? Så kan du være med til at sætte økologi på den politiske dagsorden - særligt op mod regional- og kommunalvalget den 21. november 2017.

Vi hjælper dig med at blive helt skarp på nye politiske forslag og fakta om økologi. Du kan også følge vores begivenhed 'ØkoValg 2017' på Facebook, hvor der vil blive delt relevante artikler, viden og info om arrangementer.

Økologisk Landsforening er gået sammen med Kost & Ernæringsforbundet om at synliggøre de gode eksempler og bakke op om de kandidater, som sætter økologi på dagsordenen. I løbet af kampagnen kan borgerne via det interaktive Danmarkskort nedenfor danne sig et overblik over hvilke kandidater, der arbejder for økologi-initiativer i deres kommune eller region.

Se på kortet herunder hvad kandidater i din kommune mener om økologi

Kortet opdateres manuelt, derfor kan der gå nogle dage, inden kandidaternes besvarelser er synlige på kortet.

Se her, hvilke regionskandidater der arbejder for økologi-initiativer i deres region

    

Overalt i Danmark er der lokal- og regionalpolitikere, som - på tværs af politisk farve - bringer mere økologi ind i de offentlige køkkener og bruger økologi helt pragmatisk som redskab til erhvervsudvikling eller beskyttelse af borgernes drikkevandsressourcer mod rester af sprøjtegifte.

På ØkoValg 2017 finder du seks grydeklare politiske forslag og succeshistorier fra andre kommuner og regioner samt en masse nyttige fakta. Det klæder dig på til debat og indeholder materiale til udspil og presseinitiativer.

Økologisk Landsforening tilbyder også kommuner og regioner et aktivt samarbejde om helt konkrete initiativer, der løfter disse behov. En liste over de relevante kontaktpersoner finder du her.

Vi er klar. Er du? 

Finder du ikke det, du leder efter, kan du kontakte Birgitte Bjørndal på bbj@okologi.dk eller 6197 4913 

 

Kost & Ernæringsforbundet er en partipolitisk uafhængig fagforening og interesseorganisation for kost-, ernærings- og sundhedsfaglige. Medlemmerne arbejder med sundhedsfremme og forebyggelse, ledelse, behandling samt professionel mad- og måltidsforplejning i både den offentlige og den private sektor. www.kost.dk

 

Økologisk Landsforening er Danmarks forening af økologiske landmænd, virksomheder, køkkenprofessionelle og andre ildsjæle, der arbejder for udvikling og udbredelse af økologi i Danmark. Foreningen er partipolitisk neutral og samarbejder med alle, der ønsker at fremme økologi og udnytte økologi til glæde for natur, dyr og mennesker.