Her er forslag til, hvad du kan gøre som vælger

Herunder giver vi en række tip til, hvordan du som borger kan få økologi på dagsordenen og gør den til en del af regional- og kommunalvalget.

Sådan får du økologi på dagsordenen:

  • Du kan dele siden med vores økologiske Danmarkskort via de sociale medier, så dine venner kan blive opmærksomme på ØkoValg 2017, og hvilke kandidater som støtter mere økologi i deres kommune og region.

  • Du kan via de sociale medier takke de kandidater i din kommune/region, som støtter de økologiske forslag.                                                                                                                                                                   
  • Du kan melde dig til vores begivenhed ØkoValg 2017 på Facebook, hvor vælgere og politikere udveksler erfaringer og holdninger og gør opmærksomme på politiske aktiviteter. Når du har tilmeldt dig begivenheden, så inviterer dine økologi-interesserede venner på Facebook til at deltage.                                                                                                                                                                                                              
  • Du kan give et bidrag til kampagnen ØkoValg 2017 og hjælp os med at komme ud til flere. Det kan du gøre via MobilePay på 41902016 (skriv "Økovalg" i afsenderteksten). Du kan også vælge at blive Øko-ven eller personligt medlem af foreningen.                                                         
  • Du kan bruge hashtag #økovalg på sociale medier, så kan vi finde og eventuelt dele dine begivenheder eller posts. Tag også gerne @økologisk landsforening.                                                                                                                                                                                           
  • Du kan skrive et læserbrev. Læs her mere om længden på læserbreve, hvordan man skriver et stærkt læserbrev og find kontaktoplysninger på de store avisers debatredaktioner.

  • Du kan møde op til politiske debatter og spørg politikernes om de vil støtte nogle af de seks øko forslag. Du kan gå ind på vores webshop og bestille en I Love Øko t-shirt for visuelt at vise din støtte til økologien. Medlemmer får 20 % rabat.

  • Henvis til de mange fordele ved økologi (se dem her).

  • Du kan følge Økologisk Landsforening, I Love Øko og Kost & Ernæringsforbundet på Facebook og Økologisk Landsforening på Twitter for seneste nyt om økologi og deltage i debatten på sociale medier.                                                                                                                                  
  • Stem!Og rigtig gerne personligt på en øko-venlig kandidat Hvert fjerde år har vi mulighed for at sætte kryds ud for en kommunal- eller regional politisk kandidat, der ønsker mere økologi, og hver eneste uge, når vi handler, kan vi stemme med indkøbskurven.