CASE - Aarhus Kommune

I alle 11 afdelinger i dagtilbuddet i Midtbyen er der stor fokus på økologi. Så meget at de fleste af afdelingerne har opnået at modtage Det Økologiske Guldmærke for mindst 90 pct. økologi.

Hvad: Midtbyens Dagtilbud

Hvor: Aarhus Kommune

Hvem: Karin Faust Henriksen, dagtilbudsleder i Midtbyen

Baggrund: I alle 11 afdelinger i dagtilbuddet er der stor fokus på økologi. Så meget at de fleste af afdelingerne har opnået at modtage Det Økologiske Guldmærke for mindst 90 pct. økologi.

Proces

- Vi er enormt stolte over, at vi allerede for et år siden kom op på 95 pct. økologi inden for budgetrammen, fortæller en glad Christina, køkkenleder.
Flere af køkkenmedarbejder har været på Aarhus Kommunes kursus i øko-løft,

Målet for dagtilbuddet er nu, at alle afdelinger skal producere maden i deres eget køkken.

- Vi er to dagtilbud, der blev fusioneret i sommeren 2016, så vi arbejder stærkt på, at alle afdelinger får den samme høje standard, fortæller Karin Faust Henriksen, som er dagtilbudsleder i Midtbyen.

Karin Faust Henriksen fortæller, at intentionen er – ud over at servere sund og ernæringsrigtig kost – at give børnene gode madoplevelser og lære dem at spise forskellige ting.

Resultater

Økoløft-kurset har gjort, at det er gået hurtigt med at nå op til de 90 pct.'s økologi, som er målet for daginstitutionerne i kommunen.
Den flotte anerkendelse betød desuden, at tre af køkkenmedarbejderne året efter blev inviteret som ”aktive kokke” ved Foodfestivalen på Tangkrogen i Aarhus.

Gode råd
Køkkenmedarbejderne i Midtbyens Dagtilbud inspirerer hinanden og arbejder sammen, så de hele tiden kan forny sig, optimere og bevare gejsten.

- Økologi handler jo både om økologiske fødevarer og bæredygtighed, og med stramme budgetter kan det være en udfordring, forklarer Karin Faust Henriksen.

Hun oplever dog en stor stolthed blandt køkkenmedarbejderne, som hver dag laver den skønneste mad til børnene. Under Fødevarestyrelsens årlige besøg bliver der også kigget på det økologiske regnskab. Det betyder, at man ikke kan læne sig tilbage og ”hvile på laurbærrene”, når procenterne er nået.

- Os, der har fået guldmærket, vil selvfølgelig gerne beholde det, så vi passer rigtig godt på økologien, slutter køkkenlederen Christina.