Økologer og kommuner samarbejder om klimaet

Økologisk Landsforening tager klimaforandringerne alvorligt og arbejder målrettet på at mindske det økologiske landbrugs klimabelastning.

Økologisk Landsforening foreslår, at foreningen og kommunerne indgår samarbejde med fokus på tiltag, der kan sænke økologernes klimabelastning.

Danske økologer er blandt Europas bedste, når det kommer til at producere mad med et lavt klimaaftryk, men der er stadig meget, som kan forbedres. Økologisk Landsforening har løbende projekter kørende med fokus på klimavenlige løsninger, og blandt andet samarbejder vi med Vejle Kommune og Vesthimmerlands Kommune, som får tilbud om at få udarbejdet en klimahandlingsplan eller bæredygtighedsanalyse for bedrifterne samt efterfølgende deltage i ’Klimaskoler’.

Vejle Kommune betragter samarbejdet med Økologisk Landsforening, som et konkret indspil til kommunens klima- og miljøpolitik.

- Vi er altid interesseret i at deltage i nye projekter, som kan gavne klima og natur. Hvis klimahandlingsplaner på samme tid kan optimere landmandens drift, er det et tiltag, vi gerne støtter og går aktivt ind i, siger Natur og Miljøudvalgets formand Søren Peschardt.

Klimaløsninger i økologi

Økologisk Landsforening har også udarbejdet en klimastrategi, der skal sætte turbo på økologisk landbrugs bidrag til klimaløsninger og samtidig udvikle økologisk produktion i relation til natur, energi, sundere fødevarer og en frugtbar jord. Klimastrategien kan læses her

Det er dyrt ressourcemæssigt at producere kød, så ved at spise flere grønsager og mindre mængder af kød, bidrager en økologisk køkkenomlægning også positivt til en lavere CO2-udledning og en mere klimavenlig kost.  

For mere information om samarbejde og klima kontakt: