CASE - Frederiksberg

En øget økologiandel kan sagtens lade sig gøre inden for det eksisterende budget. Det har plejehjemmet på Kong Frederik IX's Hjem vist.

Hvad: Plejehjem, Kong Frederik lX's Hjem

Hvor: Frederiksberg kommune

Hvem: Ruth Crone Bech, Ledende økonoma

Baggrund

Vi er en selvejende institution under OK-fonden på kontrakt med Frederiksberg Kommune. Tilbage i 2014 fik vi tilbud fra kommunen om at indgå i et økologiprojekt. Personligt havde jeg ikke den store fidus til økologi på det tidspunkt, men tænkte 'ja hvorfor ikke…'. Regeringen havde jo lavet et mål med 60 % i 2020 , så jeg vidste, at der ikke var nogen vej uden om, så vi kunne lige så godt hoppe med på vognen og få noget hjælp og vejledning. Jeg havde ingen anelse om, hvor stort det ville blive, men havde en forestilling om, at det ville blive et kompetenceløft til medarbejderne. Da vi indledte projektet, arbejdede vi på mange måder, som vi altid har gjort, og gamle vaner sad bare på rygraden, så det der med at tænke ud af boksen – det var svært. Jeg begyndte også at reflektere over, hvornår det var, vi begyndte at åbne dåser i stedet for at sylte selv og klippe poser op i stedet for at snitte grønt. Det skete bare.

Proces

Da projektet gik i gang, tænkte jeg, at vi var meget godt med; vi købte på det tidspunkt økologisk mel og økologiske gulerødder etc. En måling over vores økologiprocent var 12 %, så der var jo noget at gå i gang med. Vi fik tilknyttet en omlægningskonsulent og en kvalitetsløftskonsulent. Vi tog dage ud af kalenderen, hvor vi bagte, hvor vi lærte om kødudskæringer etc. Vi producerer udelukkende kost til småtspisende, bruger den dyre piskefløde, smør, sødmælk, men stille og roligt sneg vores økologiprocent sig op inden for det eksisterende budget. I fem måneder havde vi konsulentbistand, og der gik jo sport i det – det var en spændende periode. I 2015 og 2016 fik vi tildelt yderligere midler til fortsættelse af projektet.

Resultater

Vi har nu en økologiprocent på 65-70 og har i 1½ år haft det økologiske sølvspisemærke. Vi forhandler selv med leverandører om bedre priser eks. på kødudskæringer. Vi er blevet meget mere kreative og arbejder helt anderledes med råvarerne og smag i dag. Vi kører f. eks. kun med uge-menu, så vi kan benytte os af gode tilbud, og har dagens fisk, som vi ikke kender før dagen inden. En gang årligt kører vi et spildprojekt, så vi får syn for sagen – det er vældigt lærerigt.

Gode råd

Det var afgørende for os at få tilknyttet en konsulent/sparringspartner udefra i en længere periode. Og så har det været vigtig for mig som leder at gå forrest i køkkenet og vise, at det ikke er så svært. Som leder skal man ville det her, men gevinsten er jo, at medarbejderne får masser af ansvar, motivation og medbestemmelse og ikke mindst større arbejdsglæde.

Ønsker du at referere til ovenstående så kontakt Ruth Crone Bech rube01@ok-fonden.dk eller læs mere på http://www.kongfrederikshjem.dk/livet-hos-os/aktuelt