CASE - Kolding

Cafeteriet Olivenhaven nærmer sig det økologiske sølvspisemærke og har desuden kontinuerlig fokus på genanvendelse og reducering af madspild.

Hvad: Cafeteriet Olivenhaven

Hvor: Kolding Kommune

Hvem: Lucia Maria Bjørneboe Korn, Ledende økonoma

Baggrund

I cafeteriet kommer der hver dag borgere fra hele byen og kan spise morgenmad, frokost og nyde deres eftermiddagskaffe. Vi servicere også plejehjemmet med eks. kager og frokostretter, forplejning til møder og laver mad til en børnehave. De første spadestik til omlægning tog min forgænger, som var meget passioneret omkring økologi og bæredygtighed. Så da jeg begyndte som leder her i cafeteriet for et år siden, oppebar vi allerede et økologisk bronzespisemærke. Dette matcher min tilgang til forplejning rigtig godt. Økologi er et sundere valg, idet råvarerne er fri for pesticider.

Proces og resultater

Vores økologiprocent er på 54, og jeg er sikker på, vi kunne komme højere op, hvis ELBO-køkkenet også tog økologien til sig. Vi modtager vores kød og sovs fra ELBO-køkkenet. Vi har kontinuerlig fokus på genanvendelse og reducering af madspild. Personligt er jeg dog optaget af, at det ikke må gå ud over kvaliteten af den mad, vi serverer for borgerne. Den mad, vi serverer, skal være et værdigt måltid. Der, hvor vi henter rigtig meget, ved at være skarpe på de mængder, vi tilbereder. Det er en kunst lige at ramme, når det veksler med, hvor mange borgere der kommer forbi. Vi tilstræber at lave så meget, vi kan, fra bunden af, men vi skal også passe på hinanden her i køkkenet, så der er elementer, som vi p.t. køber færdigt eks. rugbrød.

Gode råd

Jeg er også optaget af alt det, der ikke lige er på tallerkenen. Bæredygtighed handler også om de ressourcer, vi tager i brug. Eks. emballage, sæbe osv. Vi skal tænke på vores miljø. Mine medarbejdere har været på økologikurser, og jeg tilskynder til en kreativ og åben tilgang til opgavevaretagelsen.

Ønsker du at referere til ovenstående så kontakt Lucia Maria Bjørneboe Korn lmbko@kolding.dk