CASE - Slagelse

Madservice Skovvang har opnået en økologiprocent mellem 50 og 55 for de samme midler og antal hænder i køkkenet ved at have fokus på reducering af madspild og ved at lave det meste fra bunden.

Hvad: Madservice Skovvang

Hvor: Slagelse Kommune

Hvem: Katja Nymann, Virksomhedsleder

Baggrund

Jeg er virksomhedsleder for to Madservicekøkkener, hvor det ene producerer mad til borgere på plejehjem, det andet til borgere i eget hjem. Til at begynde med var omlægning til økologi på (60 %) ikke et kommunalpolitisk krav, men i 2012 var vi som virksomhed til et møde om økologi, og derefter var vi lune på ideen. Vi søgte om midler til omlægning i nogle af byens køkkener sammen med BDO og Øko ++ - og fik dem tildelt. Jeg tænkte til at begynde med, at det her er en ordentlig mundfuld, så det var super godt at få ekstern konsulentbistand tilknyttet projektet.

Proces

Vi begyndte med, at alle medarbejdere gennemgik et teoretisk forløb, hvor hele baggrunden for omlægning blev lagt frem. Derefter havde vi en konsulent tilknyttet til Madservice Skovvang og Plejecenteret Skovvang. På den måde var det vores egen hverdag, vi tog udgangspunkt i, i forhold til de omlægninger, hvert sted skulle iværksætte. Vi besøgte økologiske producenter, og dét, der overbeviste os om, at økologi er den vej, vi skal gå, var smagsprøver. Vores smagsløg overbeviste os. Det var så effektivt at stille halv- og helfabrika op i mod eget produceret mad. Økologi blev således kickstarten til at tilberede maden fra bunden af. Vi kunne ikke lade være.

Resultater

Nu sylter vi selv, laver fond selv og har stort fokus på reducering af madspild. Fagligheden er vokset – ja vi er alle vokset med opgaven. På to år voksede vores økologiprocent fra 15 til 45 og i dag ligger den i gennemsnit på 50-55. Så vi udvikler os. Dette er gjort for de samme midler og hænder, og jeg forventer, at økologi er kommet for at blive. Det har været en spændende, men hård rejse, hvor vi skal lave alt fra bunden. Jeg oplever det som et stort kompetenceløft, hvor flere medarbejdere er sprunget ud – ja omlægningen har bidraget til øget faglig stolthed.

Gode råd

Vi har jævnligt haft styregruppemøder, hvor vi har drøftet, hvad der var brug for at have fokus på. Det har været en stor hjælp at have ekstern konsulentbistand, som på mange måder har pisket os til at se de nye muligheder. Som leder er det vigtigt at pakke sine egne personlige holdninger væk – vi er professionelle, og det er den tilgang, vi har til omlægningen.

 

Ønsker du at referere til ovenstående eller vide mere, så kontakt Katja Nymann kkran@slagelse.dk