Udfordringer for økologien

I økologien har man måttet acceptere nogle tidsbegrænsede kompromisser. Der venter flere udfordringer forude. Her har vi samlet nogle, så du kan træffe et oplyst valg.

I økologiens udvikling har man været nødt til at acceptere nogle tidsbegrænsede kompromisser hen ad vejen for at komme videre. Engang måtte økologiske køer eksempelvis få en vis andel ikke-økologisk foder, fordi der dengang ikke var en stor nok produktion af økologisk kvægfoder. I dag fodres køerne 100 pct. økologisk.

Sådan venter der flere udfordringer og dilemmaer forude for økologien at overkomme. De økologiske producenter har i dag ikke svaret på alle udfordringer, men vi arbejder fokuseret med udfordringerne én efter én.

Træf et oplyst valg

Her har vi samlet nogle af de økologiske udfordringer og dilemmaer, som de økologiske landmænd og forbrugere står over for i udviklingen af en bæredygtig fødevareproduktion i balance med sit omkringliggende miljø.

Vi vil gerne hjælpe dig som forbruger til at træffe et kvalificeret og oplyst valg, næste gang du "stemmer" på en given fødevare ved køledisken. Hvad kan jeg gøre? Som øko-bevidst forbruger kan man gøre meget for at hjælpe økologien i endnu mere bæredygtig retning, og det er der også forslag til her på siden. Mange udfordringer kan løses ved, at økologien vokser sig større, og det kræver opbakning både fra forbrugere og politikere.

Økologiske udfordringer og dilemmaer