Æblekrummekage med rugbrød

Æble-crumble med rugbrød og creme fraiche.

Den her kage skal være blød i bunden og totalt crunchy på toppen - og så er den nem!

  • 1 springform eller lignende

 

  • ½ kg æbler - skrællet om du vil
  • 25 g fint rørsukker
  • 25 g finthakkede rosiner
  • 1/4 tsk stødt kardemomme eller kanel

"Krumme":

  • 150 g tørt mørkt rugbrød (ca. 3-4 skiver)
  • 150 g koldt smør + lidt til at smøre fadet
  • 100 g speltflager eller havregryn
  • ½ dl groft rørsukker eller muscovadosukker

Tilbehør:

Creme fraiche eller flødeskum

Tag en rest tør rugbrød og smuldr det, og rist det i ovnen i 10 min.

Skræl æblerne og skær hvert æble i ca. 12-16 tynde både.

Læg æblerne i smørsmurt fad hulter til bulter.

Drys æblerne med rørsukker, rosiner og kardemomme.

Bland krummesnasken med dejkrogen eller dine flittige hænder. Når krummen er godt blandet, fordeles den over æbleblandingen

Bag kagen i 15 minutter ved 225 C

Server kagen lun med creme fraiche eller flødeskum.