Æggesalat

Økologiske æg giver mening. Hønen har plads – adgang til frisk luft, sovepinde, skrab i jord og den får ikke klippet sit næb. Her er en idé til æggesalat uden den obligatoriske karry.

Ja, det er vildt og grænseoverskridende… Og lad os nu se om den går i den store kantine-æggefest!

 

10 portioner

 

6 æg

150 g grønne bønner

100 g cornichoner

40 g kapers

2 spsk. vand fra cornichoner

200 g skyr

2 g salt

10 g finthakket estragon

 

Tilbehør:

Godt groft brød, hvedebrød eller rugbrød

Karse til pynt

 

Sæt æg i kog - de skal ca. have 10 minutter. Hårde skal de være.

 

Rens og pil bønnerne - kom dem i kogende letsaltet vand og kog dem 4-5 minutters. Slå vandet af dem i sigte og afkøl dem.

 

Hak cornichoner og kapers meget fint. Blend måske sammen med vand fra cornichoner.

 

Vend skyr med cornichoner, kapers, salt, finthakket estragon og afkølede bønner - skåret i halve længder.

 

Server æggesalat til brød med et snit karse.

 

Tip:

Tag lidt cornichoner, kapers, kogte bønner og estragon fra inden du hakker det og vender det i salaten, og brug det til pynt. Det er smukt og man kan se hvad der er i æggesalaten. Pynt også med masser af krydderurter.

 

Energi pr. person:

800 kJ (190 kcal)

 

Energifordeling:

Protein: 21 %

Kulhydrat: 56 %

Fedt: 23 % (5 g)