Bagte gule og orange rødder med frøtopping

Det sprøde touch i grøntsagskøkkenet som lige giver det sidste ekstra pift – kunne fx komme fra ristede bønner, linser eller her fra kikærter, så er der både sprødhed og næring i din salattopping.

Gomasio er sesamsalt - ristede sesamfrø og salt blendet sammen. Det smager rart på mange retter og nedsætter måske saltforbruget. Tørret morgenfrue kan du skaffe økologisk og jeg synes det er sådan en rar måde at få lidt sommerfarver ind i vintermaden…måske er det noget pjat, så kan du udelade det eller erstatte med et drys tørret krydderurt, som du kan lide - eller økologiske kornblomster - men det er måske også noget pjat - men rart at tænke på, der midt i alle rødderne.

10 personer

Ingredienser

  • 1 dåse kogte kikærter - eller kog selv, så du har 240 g drænet vægt
  • ½ tsk. salt
  • 1 kg gule beder - renset vægt ca. 675 g - i både efter størrelse, ¼ dele eller 1/8
  • 700 g gulerødder - renset vægt ca. 550 g - i 3 cm stykker på skrå
  • 2 tsk. fennikelfrø
  • 2 tsk. rosa hel peber
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. flydende honning
  • 1 spsk. rapsolie
  • Evt. indkogt granatæblesaft af 2 dl saft

Pynt:

  • 10 g gomasio (sesamsalt)
  • 5 g jomfru i det grønne
  • Evt. lidt tørret morgenfrue

Sådan gør man

Skyl og tør kikærter.

Vend kikærter med salt.

Sæt kikærter i 200 grader varm ovn i 30 minutter eller til de er sprøde.

Skræl gule beder og gulerødder og skær ud.

Vend grøntsager med fennikelfrø, rosa hel peber, salt, honning og rapsolie.

Bag i ovn ved 200 grader i 40 minutter.

Kog evt. 2 dl granatæblesaft ind til sirup.

Vend grøntsager over på fad - top med granatæblesirup, kikærter, gomasio, jomfru i det grønne og et drys tørret morgenfrue, hvis du har noget sådant.

Energi pr. person:

550 kJ (130 kcal)

Energifordeling:

Protein: 13 %

Kulhydrat: 65 %

Fedt: 22 % (3 g)

Grønsager pr. person:

125 g