Japansk marineret kålrabi

Kålrabi har en smuk farve og en herlig smag, som kun bliver herligere af, at den får lidt medspil fra urter, dressing, god olie, lidt surt og lidt salt.

10 personer

  • 2 fed hvidløg - skåret i grove stykker
  • 20 g ingefær i grove stykker
  • 4 hele rød chili - flækket og kerner fjernet
  • Skal fra 1 hel citron - skær af i grove baner med en kniv
  • 1 spsk. tørret sar - hvis det ikke kan skaffes så brug tørret estragon, tørret merian eller friskkværnet peber
  • Salt til kogevand

 

  • 2 spsk. brun ris miso
  • 4 spsk. citronsaft
  • 4 tsk. flydende honning
  • 2 spsk. kogevand fra kålrabi

 

  • 1 hel eller 1,4 kg skrællet kålrabi - skåret i sjove trekantede chunks
  • 100 g porretop - skåret i 2,5 cm lange skrå kramper
  • 250 g brune risnudler
  • 1 spsk. sesamfrø
  • 1 spsk. sorte sesamfrø

Sæt letsaltet vand over at koge til kålerabi - i en stor gryde.

Vælt hvidløg, ingefær, chili, citronskal, sar og salt i det kogende vand.

Rør miso med citronsaft og honning i en skål.

Skær skrællen af kålrabi. Og skær den ud i sjove trekantede tern på ca 3 x 3 centimeter. Dump disse i gryden med kogende vand i ca. 10 minutter eller til kålrabien er mør, men med bid i midten.

Skær porretoppe og skyl grundigt. Dump dem ned i gryden efter 8 minutters kogetid.

Rist sesamfrøene på tør pande til de er lune og lugter godt.

Grib hulske og tag kålerabi og urter op. Hold varme i fx. Serveringsfadet.

Kom nudler i det stadig kogende vand og kog efter nudelartens anvisninger.

Slå vandet af nudlerne. Husk vand fra nudler til dressingen. Vend nudler, kålrabi og porre med misodressing.

Server med et drys ristede sesamfrø.

Energi pr. person:

670 kJ (160 kcal)

Energifordeling:

Protein: 13 %

Kulhydrat: 78 %

Fedt: 9 % (1,5 g)

 

Grønsager pr. person:

140 g