Sandwichboller

Smuldr gæren i koldt vand. Tilsæt alle ingredienser og lad dejkrogen gøre arbejdet til dejen begynder at hoppe som en bold i maskinen. Hold evt. noget af melet tilbage, så vi undgår, at du får for meget mel i dejen.

28 stk.

 

10 g gær

6 dl vand

4 dl grøntsagsjuice

10 g salt

400 g groft speltmel

1 spsk. olivenolie

1200 g hvedemel

Evt. mælkeprodukt til pensling

Krims krams til pynt - og smag

 

Smuldr gæren i koldt vand. Tilsæt alle ingredienser og lad dejkrogen gøre arbejdet til dejen begynder at hoppe som en bold i maskinen. Hold evt. noget af melet tilbage, så vi undgår, at du får for meget mel i dejen.

 

Lad dejen hæve natten over på køl.

 

Dagen derpå tages dejen af køl. Bollerne spændes op og efterhæver i 1 time. Bollerne må godt være meget flade.

 

Pensl evt. bollerne med mælkeprodukt inden de kommer i ovnen og drys med krims krams, hvis du gerne vil have pynt på.

 

Bag bollerne ved 200o C i 30 minutter.

 

Tip: noget om krims krams

- her er det fx sjovt at bruge sesamsalt eller gomasio. Det er ikke så kendt endnu, men måske du er kommet til at forkøbe dig i helseprodukter og står og har for meget.

 

Energi pr. stk.:

900 kJ (210 kcal)

 

Energifordeling:

Protein: 11 %

Kulhydrat: 83 %

Fedt: 6 % (4 g)