Arrangementet er afsluttet.

Minikonference: Den økologiske spisekartoffel – klimaguld fra muld til mund

Vi har rigtig meget at tale om på tværs af branchen og indbyder derfor til en spændende dag med et program spækket med inspiration og rig lejlighed til at netværke, dele viden, sparre, skabe og dyrke fremtidige samarbejdsmuligheder.

Den økologiske spisekartoffel står over for udfordringer fremadrettet på både produktions- og afsætningssiden, og der er behov for, at branchen står sammen og bygger bro, så fremtidige perspektiver kan effektueres i fællesskab til gavn for såvel avl som salg. Hvad er de vigtigste opmærksomhedspunkter i produktionen? Hvordan dyrker vi økologiske spisekartofler af høj kvalitet så effektivt som muligt? Hvilke sorter skal vi satse på, og hvilke specifikke dyrkningsmæssige forskelle skal vi være opmærksomme på? Hvordan håndterer og opbevarer vi bedst vores kartofler? Hvilke perspektiver og muligheder er der i afsætning af kartofler fremadrettet? Hvilke afsætningskanaler kan vi benytte os af, og hvordan får vi fortalt de positive historier om kartoflens mange gode egenskaber, herunder de klimaorienterede argumenter for at lægge kartofler i indkøbsposen frem for pasta og ris? Hvordan får vi mange flere økologiske spisekartofler på de danske tallerkner i fremtiden, ikke mindst de unges?

Dagens program

09:30: Registrering og kaffe

10.00: Minikonferencen starter.

10.00 - 10.05: Velkomst v. Sidsel Birkelund Schmidt, specialkonsulent og projektleder, Innovationscenter for Økologisk Landbrug

10:05 - 10:50: Key-note speak: Kartoflen – fremtidens klimamad v. Marie-Louise Boisen Lendal, medstifter og direktør, Tænketanken Frej og Kartoffelambassadør 2018.

10:50 - 11:00: Pause

11:00: Session 1: Dyrkning af økologiske spisekartofler – kvalitet i læggemateriale og nye løsninger

11.00 - 11:20: Indlæg 1: Peter Bay, Skiftekær Økologi

11:20 - 11:40: Indlæg 2: Ejnar Bisgaard, driftsleder, Gram Slot

11:40 - 11:50: Opsamling på session 1 v. Anton Rasmussen, konsulent, Innovationscenter for Økologisk Landbrug

11:50 - 12:30: Frokost og netværk

12:30: Session 2: Barrierer ved håndtering og opbevaring af økologiske kartofler

12:35 - 12:55: Indlæg 1: Christian Max Villadsen, salgschef, Newtec

12:55 - 13:15: Indlæg 2: Erik Thorsen, direktør, Thorsens Chipskartofler

13:15 - 13:30: Opsamling på session 2 v. Lars Bødker, landskonsulent, SEGES Innovation

13.30 – 13.40: Pause

13:40: Session 3: Perspektiver og muligheder for afsætning af økologiske kartofler

13:40 - 14:00: Gode kartofler hele sæsonen fra den vestsjællandske, humusholdige muld. Fokus på konceptudvikling, kartoffel størrelser, afsætningsmuligheder og de gode fortællinger om kartoflens vej fra muld til mund v. Peter Mejnertsen, ejer og direktør, Mejnerts Mølle A/S

14:00 - 14:20: Sortsmangfoldighed i kartoffelproduktion. Dyrkningsmæssige forskelle, efterspørgsel og mange flere afsætnings- og anvendelsesmuligheder v. Pia Hjorth, kartoffelavler og iværksætter, Naturbruget Tranum

14:20 – 14:45: Hvordan kan kartoflen aktualiseres i de unges madkultur? v. Helle Bossen, chefkonsulent, detail, Økologisk Landsforening

14:45 - 15:15: Kaffe, opsamling og eventuelle netværksmøder i fremtiden v. Casper Laursen, teamleder, Innovationscenter for Økologisk Landbrug

15:15: Tak for i dag!

Programmet opdateres løbende.

Tid

13. december 2022

09.30 - 15.15

Lokation

Agro Food Park 26
8200 Aarhus

Rutevejledning

Arrangør

Innovationscenter for Økologisk Landbrug og SEGES Innovation

Pris og tilmelding

Det er gratis at deltage. Af hensyn til forplejning skal vi have din tilmelding senest 6. december.
Tilmeldsfrist overskredet.

Kontaktperson

Janni Granger, jabp@icoel.dk.

Økologiske spisekartofler - klimaguld fra muld til mund

Minikonferencen afholdes af projektet økologiske spisekartofler - klimaguld fra muld til mund, som har fået tilskud til fremme af økologi (Finanslov § 24.23.06, Støtte til forskning og udvikling i landbrugs- og skovbrugssektoren), og er støttet af Kartoffelafgiftsfonden.

Luk (Esc)