Økologiske spisekartofler – sorter, klimaaftryk og sygdomme

Netværksdag med fokus på sorter, klimaaftryk og sygdomme
Velkommen til netværksdag på Skiftekær Økologi. Vi kommer rundt i kartoffelmarkerne, ser nærmere på 13 forskellige kartoffelsorter og får mulighed for at vende nyeste viden og aktuelle succeser og udfordringer i kartoffelproduktionen. På dagen bliver vi også klogere på den økologiske spisekartoffels klimaaftryk og berettigelse som en af de mest klimavenlige nationale fødevarer samt væsentligheden heraf i den fremtidige afsætning. Vi runder dagen af med en dialog om, hvordan vi styrker samarbejdet i branchen for at understøtte bedre videndeling, produktion og afsætning i fremtiden. Alt sammen i de smukke rammer på Skiftekær Økologi.
Program
10.00 – 10.15: Morgenkaffe og – brød. Velkomst v/Sidsel Birkelund Schmidt, projektleder og specialkonsulent, Innovationscenter for Økologisk Landbrug
10.15 – 10.30: Velkomst v/Peter Bay, direktør, Skiftekær Økologi
10.30 – 11.00: Skimmel, resistens og perspektiver for anvendelse af biologiske produkter v/ Lars Bødker, landskonsulent, SEGES Innovation
11.00 - 12.30: Rundtur i kartoffelmarkerne og fremvisning af landsforsøg med 13 forskellige kartoffelsorter v/Peter Bay, Lars Bødker og Kjeld Forsom, plante- og økologirådgiver, ØkologiRådgivning Danmark
12.30 – 13.00: Frokost
13.00 – 13.30: Klimaaftryk og afsætning af danske økologiske spisekartofler v/Malte Nybo Andersen, konsulent, SEGES Innovation
13.30 – 13.45: Sølvskurv og skinfinish v/Malte Nybo Andersen
13.45 - 14.00: Afrunding og tak for i dag!
Tid
3. august 2022
10.00 - 14.00
Arrangør
Innovationscenter for Økologisk Landbrug og SEGES Innovation
Det er gratis at deltage. Tilmelding er dog nødvendig senest d. 27. juli kl. 12.00 af hensyn til forplejning. Tilmeld dig via formularen her på siden.
Hvis du ikke kan se tilmeldingsformularen skal du klikke ind på https://icoel.dk/cookies/ og ændre dit samtykke til "Tillad alle".
Kontaktperson
Janni Granger, jabp@icoel.dk