Planterne kommer til Fyn

PLANTERNE KOMMER TIL FYN

Æbler, kartofler, ærter og urter. Det vrimler med gode, lokale og grønne økologiske råvarer. Alligevel er frugt og grønt den økologiske fødevarekategori, vi importerer mest af. Men hvordan får du fat i de lokale råvarer? Hvem skal du tale med, og hvordan smager de bedst?

Økologisk Landsforening og Landbrug & Fødevarer inviterer til en sanselig dag på Fyn, hvor råvarer, produkter og økologi er i centrum. Hele planteriget er på programmet: Mød frugterne, grøntsagerne, kornet, bælgfrugterne, quinoa, hamp og en rigdom af grønne afgrøder, du måske ikke har lært at kende endnu.

Dagen er både for dig, der er økologisk producent, og for dig der udvikler og tilbereder måltider og produkter fra hele planteriget.

Dagens program

10:30 – 10:45 Intro & formiddags-snack
Velkommen til en særdeles grøn dag med sprøde producenter og stærke aktører – nemlig jer.
TV-vært og ildsjæl Camilla Ottesen, markedschef Torben Blok fra Økologisk Landsforening og sektorchef Lærke Lund fra Landbrug & Fødevarer

10:45 – 11:15 Debat: Grønnere fremtid – men hvordan?
Chef for mad og frivillighed Gitte Breum fra Odense Kommune, opskriftschef Tove Færch fra Karolines Køkken og direktør Peter Mejnertsen fra Mejnerts Mølle

11:15 – 12:30 Markens ildsjæle
Mød Øhaven, Fårehavegård, Skovsgaard Gods og en række andre økologiske producenter på godsets terrasser.

12:30 – 13:15 Grøn frokost
Dygtige kokke står klar med det ypperste fra planteriget.

13:15 – 13:45 Frugt & grønt talk
”Ja tak, til lokal frugt og grønt”, siger fødevarebranchen. Men det er svært at være lokal producent i Danmark.
Mød 3 stærke stemmer, der knokler for at sætte det lokale på dagsorden og på menuen. Marketing- og udviklingschef Falke Løvsø hos Gasa Nord Grønt, indkøbschef Mikkel Storm fra Cheval Blanc Kantiner og udviklings- og innovationschef Jonas Astrup fra Meyers Madhus.

14:45 – 15:15 Kom tæt på de grønne proteiner
Kikærter, linser, hestebønner, quinoa … Listen er lang og mulighederne er mange. Hvad kan du finde på dansk jord og hvordan kan protein-afgrøderne præstere bedst i dit køkken? Godsforvalter Olav Ditlevsen fra Kragerup Gods, kok Christine Bille og leder Mads Dreyer fra Skolerne i Oure.

15:15 – 16:00 Bobler & biodiversitet
Direktør Morten Grimsgaard fra Gl. Avernæs og Borgmester for Assens Kommune Søren Steen Andersen åbner den nye biodiversitets-have. Join os på guidet tour med bobler og networking.

16:00 Tak for i dag

Tilmeld jer 'Planterne kommer' her.

Tid

31. maj 2022

Kl. 10.30 - 16.00

Lokation

Gl. Avernæs Sinatur Hotel & Konference
Helnæsvej 9
5631 Ebberup

Rutevejledning

Arrangør

Økologisk Landsforening, Landbrug & Fødevarer

Pris

Gratis

Tilmelding

Tilmeld jer 'Planterne kommer' her.

Luk (Esc)