Arrangementet er afsluttet.
Temadag om græs til proteinfremstilling

I projektet Græs-prof undersøger vi blandt andet, hvilke arter, sorter og blandinger der kan give det største proteinudbytte ved bioraffinering. På denne temadag vil vi besøge forsøg med græsarter og græsblandinger til proteinraffinering og se et bioraffineringsanlæg.
Frøvirksomheden DLF gennemfører i projektet en større screening af sorter, og vi skal se et markforsøg, hvor nogle af disse sorter og blandinger bliver afprøvet.
Bagefter besøger vi virksomheden BioRefine, der producerer græsprotein og derfor også har interesse i at finde de bedste blandinger til den produktion.
Der vil også være mulighed for at høre om aktiviteter i projekt GO-GRASS.
Program:
- Velkomst og orientering om projektet v/ Erik Fog, Innovationscenter for Økologisk Landbrug
- Præsentation af bedrift og forsøg v/ Esben Møller Xu og Kresten Junker, Ytteborg Forsøg
- Resultat af screening af arter og sorters potentiale for proteinraffinering v/ Christian S. Jensen og Gurli Klitgaard, DLF
- Fremvisning af blandinger og foreløbige resultater v/ Torben S. Frandsen, SEGES Innovation
- Spørgsmål og debat
- Kørsel til BioRefine, Nybrovej 167, 6851 Janderup
- Velkomst og præsentation af BioRefine v/ Vagn Hundebøll, BioRefine
- Rundvisning
- Opsamling og afslutning
Arrangementet er gratis, men tilmelding er nødvendig - senest 18. september 2022.
BEMÆRK: Mangler tilmeldingsformularen herunder? Så skal du ind på https://icoel.dk/cookies/ og ændre dit samtykke til "Tillad alle".
Tid
21. september 2022
kl. 13:00-15:30
Arrangør
Innovationscenter for Økologisk Landbrug, DLF, SEGES Innovation, BioRefine og Food & BioCluster Denmark
Pris
Gratis - men tilmelding er nødvendig
Kontakt:
Erik Fog
Landskonsulent, Innovationscenter for Økologisk Landbrug
Tlf: 51 80 86 69
Email: eikf@icoel.dk
Michael Støckler
Senior Innovation Manager, Food & Bio Cluster Denmark
Tlf. 40 10 71 28
Email: mcs@foodbiocluster.dk