Arrangementet er afsluttet.

Webinar: Grøngødning i et grøntsagssædskifte

Webinaret giver inspiration til nye dyrkningssystemer med grøngødning, der forbedrer kulstofbindingen i den økologiske grøntsagsproduktion.
Grøntsagskulturer efterlader i sig selv meget lidt kulstof i jorden, og derfor vil et sædskifte med grøntsager ofte tære hårdt på kulstofindholdet i jorden. Skal kulstofindholdet i jorden vedligeholdes og i bedste fald øges, er det vigtigt at have fokus på at dyrke efterafgrøder. Efterafgrøder kan etableres på flere forskellige måder i marken, men der kan lidt mere utraditionelt også udnyttes områder i marken, som normalt står uden bevoksning i vækstsæsonen - herunder forageren, kørespor, vandingsspor og for visse kulturer som undersået mellem rækkerne.

Oplægsholdere:

  • Richard de Visser, konsulent i HortiAdvice: Erfaringer med grøngødning og efterafgrøder i et grøntsagssædskifte, som kan øge kulstofbindingen i systemet. (15 min)
  • Mads Juul, konsulent i ØkologiRådgivning Danmark: Hvordan påvirker de nye strategier med grøngødning økonomien, og hvor meget kulstof kan de bidrage med. (10 min)
  • Martin Koller, konsulent i Schweiz (tidligere ansat ved FiBL): (På engelsk) Green manuring in organic vegetable production (20 minutter)

Tid

28. november 2022

10.15 - 11.00

Lokation

Agro Food Park
8200 Aarhus

Rutevejledning

Arrangør

Innovationscenter for Økologisk Landbrug

Pris

Webinaret er gratis

Tilmelding

Deltagere kan tilmelde sig via dette link helt op til webinarets start.

Kontaktpersoner

Ann-Sofie Krogh Andreassen, aska@icoel.dk, tlf. +45 24981023

Projektstøtte

Arrangementet er en del af projektet 'Det Bæredygtige Virkemiddelkatalog – inspiration til landmænd’, der er støttet af:

Luk (Esc)